Bulgáriai nyaralás és városlátogatások

A mindennapos mókuskerék és munka miatti stresszből egy utazás által lehet a leginkább kiszakadni. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy a drága, népszerű tengerparti üdülőkbe utazzon Görögországba vagy Olaszországba. Bulgária azok számára is ideális, akik szűkebb pénztárcával rendelkeznek.

Bulgária számos rejtett csodával rendelkezik. Nem a legnépszerűbb úticélok egyike, annak ellenére, hogy számos előnye van, ha valaki az országban tölti nyaralását. Bulgária igazán szép tengerpartokkal rendelkezik, ráadásul a tenger szép tiszta, a partok pedig rendezettek. Bulgária a kisgyermekes családok számára is tökéletes, mivel a tenger lassan mélyül. Sokan nem szívesen mennek be a vízbe, ha tengeri sünök is vannak a tengerben, azonban Bulgária partjainál ez nem jellemző. Alapvetően az ország nincs messze, ami azt jelenti, hogy nem kell hosszan utazni. Márpedig ez döntő szempont a gyermekes családok esetében. A tengerpartok mellett Bulgáriában nagyon sok az egyéb természeti kincs is, például a magas hegyek, zöld vidékek. A magas hegyek egyben azt is jelentik, hogy kiváló síterepek állnak rendelkezésre télen.

A természeti kincsek mellett a városok is igazán jelentősek. Ha elég volt a tengerparti pihenésből, akkor célszerű kényelmes cipőt húzni és felfedezni a közeli nagyobb városokat és azok látnivalóit. Így például Nesszebár ősi városát, a szófiai Bojana-kolostort vagy az Ivanovo-i sziklatemlomot. Emellett a bolgár gasztronómiai ínyencségeket is érdemes megkóstolni! A bolgárok azt gondolják, hogy ők a joghurtot ők találták fel, ezt pedig büszkén hangoztatják is! Így nem meglepő, hogy az országban közel háromszázféle joghurt kapható. Ha szeretne bővebben tájékozódni Bulgáriáról, akkor látogasson el az invia.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?