A marhahúsipar a földgazdálkodással, a termelés hatékonyságával csökkentheti a kibocsátást

A marhahústermelés kibocsátásának világszerte történő csökkentésére szolgáló 12 különböző stratégia átfogó értékelése azt mutatta, hogy az ipar bizonyos régiókban akár 50% -kal is csökkentheti az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását, a legnagyobb potenciállal az Egyesült Államokban és Brazíliában rendelkezik.

A Colorado Állami Egyetem (CSU) által vezetett, a Klíma és a Földhasználat Szövetsége által finanszírozott kutatócsoport megállapította, hogy a javított tenyésztési gazdálkodási gyakorlatok széles körű alkalmazása a marhahús-termelés két külön területén jelentős kibocsátás-csökkenést eredményez. Ez magában foglalja a megnövekedett hatékonyságot, hogy több kibocsátott marhahúst termeljen a kibocsátott üvegházhatású egységekre és a fokozott földgazdálkodási stratégiákat a legeltetett területeken a talaj és a növények szénmegkötésének fokozása érdekében. Globálisan a szarvasmarhák adják az állatállomány teljes üvegházhatásúgáz-kibocsátásának mintegy 78% -át. Mégis, számos ismert menedzsment megoldás létezik, amelyek széles körű elfogadása csökkentheti, és nem teljesen de megszünteti a marhahúsipar éghajlatváltozással járó lábnyomát Daniela Cusack vezető szerző, a CSU Ökoszisztéma-tudomány és fenntarthatósági tanszékének adjunktusa szerint.

Összességében a kutatócsoport megállapította, hogy a marhahús egységenkénti nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátása 46% -kal csökkent a telepeken szénmegkötés-kezelési stratégiák alkalmazásával, beleértve a szerves talajmódosításokat, valamint a fák és az évelő növényzet helyreállítását a degradált erdőkön és más területeken. Ezenkívül a kutatók azt tapasztalták, hogy a nettó üvegházhatást okozó gázok összességében 8% -kal csökkentek a növekedési hatékonysági stratégiák alkalmazásával.

Vélemény, hozzászólás?