Bibi, a méhecske a neten

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat- a Safer Internet Program Magyarországon is létrehozott egy honlapot, hogy a 4-8 éves gyerekek ennek segítségével játékos formában ismerkedhessenek meg az internettel.

Bibi, a méhecske és barátai gondoskodnak arról, hogy a gyerekek tisztában legyenek a lehetséges veszélyekkel, és tudják, hogy mit kell tenniük ilyen helyzetekben. Az oldalon egy „Ki próbálja meg becsapni Bibit?” című kalandos történetet olvashatnak és hallgathatnak meg a gyerekek, melyben Bibi és barátai a bölcs Sáska Professzor segítségével tanulják meg, hogy az interneten nem szabad idegenekben megbízni és nagyon fontos, hogy óvatosak legyünk.

Elkészült és megtalálható itt a magyar nyelvű gyermekbarát online tartalmak szubjektív gyűjteménye is, azok a weboldalak és appok, amelyek biztonságosan böngészhetők.

Nagyon hasznos ez a kezdeményezés, hisz a gyerekek egyre fiatalabb korukban kezdenek el a számítógépekkel, okostelefonokkal ismerkedni, és ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. Nincsenek tisztában még az internet veszélyeivel és a rosszakarók könnyen rábeszélhetik őket olyan dolgokra, melyekkel sokat ártanak maguknak. Vigyázzunk és legyünk mi is óvatosak!

Vélemény, hozzászólás?