Ázsia mesés régiói és országai

Ázsia a világ legnagyobb kontinense, azonban nem csupán emiatt különleges. Nem csak a legkiterjedtebb kontinens címét birtokoljam, hanem a legnépesebbet is. Mivel Ázsia meglehetősen messze van tőlünk, legalábbis bizonyos országai, ezért nem csoda, hogy a miénkétől teljesen eltérő kultúra alakult ki az adott országban.

Ázsia országok és régiók tekintetében igazán színes és különleges. Az egyik legismertebb ázsiai ország kétségkívül India. Az ország elképesztően színes kultúrával rendelkezik. Indiának köszönhetjük többek közt a jógát, a hennát, valamint a füstölőket. Érdemes megkóstolni az indiai finomságokat, különleges ételeket. A másik igen csak népes ázsiai ország Kína. Kínát említve mindenki fel tud sorolni néhány jellemzőt, sajátosságot. Ugyanakkor nem érdemes csupán az interneten vagy könyvekben tájékozódni az ország kapcsán, célszerű egyszer az életben elutazni ebbe a különleges országba. Kína hatalmas kiterjedésű ország, így nem csoda, hogy rendkívül változatos természeti adottságokkal rendelkezik és igazán színes kultúrája. A történelmi épületek és a modern arculatú, fényűző városok kiválóan megférnek egymás mellett és kiegészítik egymást.

Thaiföldet sokan a csodás, homokos tengerpartjai miatt keresik fel, ugyanakkor ez az ázsiai ország nem csak tengerpartjai miatt kiváló desztináció, hanem gasztronómiája és kultúrája miatt is megér egy utazást. Természetesen a természeti látnivalókat sem szabad kihagyni. A forró napsütés, a csodás Buddha szobrok, az ízletes, különleges ételek és az ősi romvárosok miatt Thaiföld a nászutasok egyik kedvenc úti célja. Ha szeretne bővebben tájékozódni ezekről a csodás országokról és szeretne utasbiztosítást kötni, akkor látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?