Az önkéntesség növelheti karrierjét

Mindig jó dolog adni. Akár gyakorlati szolgálatot végez egy olyan csoporttal, mint a Habitat for Humanity, vagy segít egy helyi nonprofit szervezet háttértanácsában, az önkénteskedésből származó előnyök meghaladják a pénzt.

Eltekintve attól a pozitív érzéstől, hogy jó cselekedeteket visz véghez egy olyan ügyért, amelyben hisz, és a kedvezményezettek életére gyakorolt ​​hatása is pozitív, az önkéntesség segítheti a karrierjét. Ha a jelenlegi munkája nem az ideális munkája, akkor az önkéntesség, amit élvez, alternatív forrása annak a szenvedélynek, amelyet jelenleg nem kaphat meg a munkájából. Nincs lehetősége a jelenlegi munkájában újat tanulni? Keressen egy önkéntes lehetőséget, amely lehetővé teszi új szerepek és készségek felfedezését, amelyeket szeretne fejleszteni. Ezt az élményt hozzáadhatja önéletrajzához a „További tapasztalatok” részben. Lehet, hogy még nincs tapasztalata a fizetett pozíció megszerzésében. Ha önkéntesként jelentkezik be, esélyt kap arra, hogy megismerje a a szervezetet, ott kapcsolatokat építsen ki, és megtanulja, mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy munkában.

Nem csak olyan emberekkel fog találkozni, akik ugyanazt az ügyet támogatják, hanem olyan embereket is talál, akik személyes és szakmai kapcsolatokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek Önnek – különösen, ha munkát keres. Ha látja, hogy egy másik szervezet hogyan irányítja a dolgokat, és hogy különféle kezelési, ötletelési és problémamegoldási módoknak van kitéve, akkor új módot adhat arra, hogy megvizsgálja a fizetett pozíciójában felmerülő kihívásokat. Vezető vagy csapatban dolgozik? Egy csoport önkéntes lehetőségének megtalálása olcsó módja lehet a jó cselekvésnek és a pozitív kapcsolatok helyreállításának a csapattal. Az önkéntesség nagyszerű módja annak, hogy fellendítse karrierjét, miközben visszaadjon valamit a közösségének.

Vélemény, hozzászólás?