Az önéletrajz testre szabása

Néha felmerül az a gondolat, hogy az önéletrajz sokféle készséggel és tapasztalattal való kitöltése lesz a legjobb megoldás. De a túlterhelt önéletrajz felhígíthatja azt az üzenetet, hogy tökéletesen megfelel-e az adott munkára.

A felvételi menedzser figyelmének lekötéséhez testreszabott önéletrajzra van szükség, amely a munkára jellemző. Íme néhány remek módszer az önéletrajz testreszabására. Gondoljon önéletrajzára, mint keresőmotorra, eredményekkel. A legfontosabb nem az, hogy az önéletrajzát olyan információkkal bombázzák, amelyek nem relevánsak a munka szempontjából, hanem az, hogy a lehető legpontosabb és relevánsabb legyen. A legrelevánsabb információk mindig a kereső tetején jelennek meg, és ezt kell tennie az önéletrajzában is. Az önéletrajz felső részének 6-8 fő készségkészletet kell tartalmaznia, amelyek a jelentkező munkához kapcsolódnak (csakúgy, mint a keresőmotor kulcsszavai). A felvevő menedzsernek megkönnyíti annak felismerését, hogy miért felel meg tökéletesen a munkához. Azt akarja, hogy az önéletrajz bemutassa, hogy Ön a munka területén szakember és szakértő, nem pedig általános. Bármennyire is nehéz elhinni, ez az igazság az önéletrajzok esetében. Ne feledje, az önéletrajz azért van, hogy segítsen megszerezni a munkát.

Gondosan vizsgálja felül az álláshirdetést, hogy valóban megértse, mit keres a munkaadó, és összpontosítsa önéletrajzát az adott pontok kezelésére. Helyezze magát munkáltatói helyzetbe, hogy megválaszolja a felmerülő legfontosabb kérdéseket, például: Mit tehet a cég érdekében? Mennyire releváns a tapasztalat a munkában? Van példája arra, hogy bemutassa, hogyan sikerült a karrierje? Ön képes újra elérni ezeket az eredményeket ebben a munkában, amit felkínálnak? Ha ezeket a kérdéseket meg tudja válaszolni önéletrajzában, nyert ügye van.

Vélemény, hozzászólás?