Az ipari lapokról

Amikor valaki ipari lapot szeretne vásárolni, elsőként azt szükséges eldöntenie, hogy hol is szeretetné azt egészen pontosan használni, hiszen ennek ismeretében sokkal könnyebben és egyszerűbben tud majd választani, és nem mellesleg pedig, ha célszerűen vásárolunk ipari lapot, még évtizedekig nem kell majd újabbról gondoskodnunk.

Az ipari lap főbb ismérvei, hogy csúszásmentes, ha kell, akkor a célnak megfelelően lúg- és savállóak. Ám emellett még arra is érdemes ügyelni, hogy ne csupán az ipari lapok készüljenek nagyon jó alapanyagokból, hanem a burkoláshoz szükséges segédanyagok is. Amennyiben a ragasztó, illetve a fugázó anyag nem megfelelő minőségű, a lapok fel fognak jönni, a burkolat pedig tönkremegy.

Elengedhetetlen a kitűnő minőségű ipari lapok mellett a fogadó felület, hiszen ha az nem megfelelően van kialakítva, rövid időn belül használhatatlanná válik. Ennek fényében érdemes megvizsgálni annak nedvességtartalmát is, mely sok esetben gondot szokott okozni. Ilyen esetben ugyanis az történik, hogy a nedvesség miatt az ipari lap, azaz a burkolat és az aljzat közötti kapcsolat károsodhat. Emellett még az is gondot jelenthet, ha túl poros az aljzat, tehát portalanítani szükséges az ipari lapok lerakása előtt.

Azt is fontos még szem előtt tartani, hogy ne az ipari lapok lerakása előtt kelljen majd sokat bajlódni a szintek és a lejtések kialakításával. Ez költséghatékonyabb megoldást is jelent egyben, hiszen sokkal többet kell fizetünk azért, ha a szintek beállításához valamilyen vegyszerálló anyagot használunk majd.

Amennyiben a SENIO Fürdőszoba szalon munkatársainak segítségét kérjük a célnak megfelelő ipari lapok kiválasztásához, még garantáltan évtizedekig nem kell majd ismét azon gondolkodnunk, hogy ipari lapokat vásároljunk. Részletekért keresse fel a senio.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?