Az egyik legjobb testedzés az úszás

Az úszást sokan emlegetik úgyis, mint a legegészségesebb sportot. Hiszen minden porcikánkat átmozgatja, úgy hogy közben egy kicsit sem terheli meg azokat. A fejlődő szervezetek számára kifejezetten ajánlott az úszás, hiszen ilyenkor a gyors növésnek köszönhetően nagyon le vannak terhelve az ízületek, melyek sokszor fájdalmat is okozhatnak.

Ekkor jelenthet jó megoldást az úszás, ugyanis ez által ellazíthatóak és elnyújthatóak egyaránt a fáradt és merev ízületek. Már az ókorban is felismerték a víz jótékony hatásait. Az mellett, hogy minden porcikánkat megmozgatja, javítja az általános erőnlétet és pozitívan hat a szív és érrendszeri megbetegedésekre is. Továbbá elmondható még az úszásról az is, hogy serkenti a pulzusszámot és az izomműködést is egyben. A víz megnyugtatóan hat az emberi szervezetre, ezért kifejezetten ajánlott stressz csökkentésére és levezetésére. Ugyanis ilyenkor az emberek csak magukkal foglalkoznak és élvezi a vízringató hatását.

Arról nem is beszélve, hogy a stressz legtöbbünket evésre ösztönözz, így az úszás úgymond duplán jó, hiszen regenerálja a testünket és egyfajta fogyókúraként is alkalmazható. Ugyanis kalóriát égetünk vele, illetve az étvágyunkat is csökkentheti. Azok számára, akik egy kis súlyfelesleggel küszködnek kifejezetten ajánlott, hiszen egy óra úszás alatt, akár 450 kalóriát is elégethetünk. Nem beszélve azokról, akik versenyúszást gyakorolják, ugyanis azoknál ez a szám akár meg is duplázódhat. Így ez arra ösztönözhet bennünket, hogy ha minél keményebben csináljuk, annál hatásosabb lesz a fogyós. A víznek 14%-al nagyobb az ellenálló képessége, mint a levegőnek így vízben való mozgás, sokkal hatásosabbnak bizonyul. Ráadásul az úszást követően a test sokkal rugalmasabbá válik.

Vélemény, hozzászólás?