Anglia az új otthon

Több tízezer magyar ember, idősebb és fiatalabb kerekedett fel az elmúlt években és költözött ki a jobb élet reményében a messzi Angliába. Elsősorban a magyarországi rekord magas munkanélküliség kényszerítette az embereket arra, hogy elhagyják hazájukat. Angliában elsősorban szakmunkásokat és könnyű, illetve nehéz fizikai munkához keresnek munkavállalókat.

A fizetés a magyar viszonyokhoz képest igen magas, ám azt semmiképpen se felejtsük el, hogy Angliában a megélhetés nagyon sokba kerül. A fővárosban, Londonban a megélhetési költségek az egyik legmagasabbak a világon. Legalább alapfokú nyelvtudás nélkül semmiképpen sem ajánlható, hogy Angliában keressünk magunknak állást. Nyelvtudás nélkül, ugyanis nem tudjuk magunkat megértetni, intézni a hivatalos ügyeket és kommunikálni egy munkahelyen. A brit társadalomba való beilleszkedés általában könnyen megy, hisz Anglia különleges ország, bevándorlók millióinak ad otthont és munkát.

A legtöbben Londonban, azaz a brit fővárosban dolgoznak, ide a világ minden tájáról érkeztek emberek. Korábban főként az egykori gyarmatbirodalomból, de az elmúlt években már főként Kelet-Európából. Ha állást keresünk, mindenképpen az ügynökségen keresztüli munkakeresés az ami ajánlható, különben könnyen átverés áldozatai lehetünk. Semmiképpen se utazzunk ki Angliába pénz nélkül, hisz még ha azonnal munkába is tudunk állni, egy hónap megélhetést fedező összeggel mindenképpen rendelkeznünk kell. Maradjon pénzünk az esetleges hazajövetelre is, legyen ez akár repülős vagy buszos utazás. Jól gondoljunk át tehát mindent, mielőtt nekivágunk ennek a nagy kalandnak.

Vélemény, hozzászólás?