Amit egy vendégnek nem szabad megtennie

Volt már durva és neveletlen vendégek házigazdája? Házi vendégnek lenni bizonyos felelősségekkel jár, amelyeket meg kell érteni. A rossz modor megakadályozza, hogy visszahívják valahová vendégeskedni. Ha azt tervezi, hogy meglátogat valakit, és éjszakázni szeretne, szánjon egy kis időt egy jól nevelt vendég alapvető etikett-irányelveinek elsajátítására.

Tartsa be a házirendet, ne felejtsen el a háziasszonynak ajándékot vinni, és természetesen távozás után küldjön köszönőlevelet. Ez nem olyan nehéz, ha megszokja a jó modort. Íme néhány módja annak, hogy egy vendég soha ne bosszantsa a házigazdát: Ne felejtsen el rákérdezni a házirendre. Mindenkinek vannak ilyen dolgai, ezért legyen az első dolga, amikor megérkezik, vagy ami még jobb, indulás előtt kérdezze meg. Ossza meg őket minden családtaggal, aki önnel lesz, és hangsúlyozza a követésük fontosságát. Lehet, hogy néhány szabály nem értelmezhető az ön számára, de megvan az oka annak, hogy a fogadó család betartja őket. És kérjük, ne kérdőjelezze meg őket. Ne hagyjon nyomot a rendetlenségből amit okoz.

A legtöbb házigazda egy kis rendetlenségre számít, amikor a vendégek az otthonukban maradnak, de ne legyen az a személy, aki piszkos zoknit és fehérneműt hagy a fürdőszobában vagy a hálószobába. Ha véletlenül extra fogkrémet spriccel a pultra, ne hagyja a házigazdára, hogy foglalkozzon vele. Ha azt szeretné, hogy valaki takarítson és pakoljon ön után, szálljon meg egy szállodában. Soha ne vegye át az uralmat a ház fölött. Ha meglátogat valakit, ne vigyen be egy autónyi személyes tárgyat az otthonába. Csak azt hozza magával, amire szüksége van a tartózkodáshoz. Nem szabad úgy viselkednie, mintha az Öné lenne a hely. Házigazdája kegyesen megengedte Önnek, hogy az otthonában maradjon, ezért óvatosan és tisztelettel kezelje ezt a kiváltságot.

Vélemény, hozzászólás?