Általános igazságok a bilire szoktatás kapcsán

Minden kisgyermek életében eljön a bilire szoktatás időszaka, azonban a szülők körében jellemzően rengeteg kérdés merül fel a téma kapcsán. Mikor van itt az ideje? Milyen típusú bilit érdemes választani? Egyáltalán a bili vagy a WC szűkítő a jobb választás? Az alábbiakban megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani és megválaszolni ezeket a kérdéseket!

Bilik közül választani nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis hatalmas választék áll rendelkezésre. De, nem csak a megfelelő darab kiválasztása jelent nehézséget. A szobatisztaság kapcsán az egyik leglényegesebb kérdés, hogy mikor van itt az ideje. Általában kétéves korban már elkezdődhet a bilire szoktatás folyamata, de jellemzően a teljes szobatisztaság hároméves korban alakul ki. A lányok általában előbb megérnek a bilire szoktatás folyamatára, a fiúknál ez sokszor később következik be. Egy biztos, kényszert nem érdemes alkalmazni, nem szabad, hogy a gyerek negatív élményként azonosítsa a bilire szoktatás folyamatát. A bilire szoktatáshoz mentálisan, fiziológiailag és szociálisan is meg kell érnie.

Mentális érettség alatt azt értjük, hogy a gyerek képes szólni időben, hogy ki kell mennie. A fiziológiai érettség azt jelenti, hogy a gyerek ekkorra elég érett fizikálisan, hogy képes legyen a székletét és vizeletét visszatartani, illetve képes szabályozni a záróizmait. A szociális érettség pedig annyit tesz, hogy a gyerek követni akarja a nagyokat, akik a WC-be végzik a dolgukat. A bili vásárlással kapcsolatban az a legfontosabb, hogy stabil legyen, így a gyerek magabiztosan, stabilan tud ülni rajta. Továbbá az is lényeges, hogy a gyerek méreteihez igazodjon. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a témában és szeretne bilit vásárolni, valamint megtekinteni a kínálatot, akkor látogasson el az ekiraly.hu webáruházba!