A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása

A szemüvegtrendek évről-évre változnak, így egyáltalán nem könnyű kiválasztani a megfelelő típust. Ha a szemüvegkeret kiválasztása kapcsán kell tanácsot adnunk, akkor a legjobb tipp, amit adhatunk az, hogy ne a trendeket és az aktuális divatot tartsa elsősorban szem előtt, hanem azt, hogy milyen típusú keret áll jól Önnek. Ha elveszett a szemüvegkeretek világában, akkor olvasson tovább, az alábbiakban adunk néhány hasznos tanácsot.

Optika kiváló minőségű szemüvegkeretekkel Miskolc városában! A szemüveg, illetve a szemüvegkeret kiválasztását alaposan meg kell fontolni, ugyanis hosszú távú döntésről van szó. Ha nem is egy életre, de mindenképp hosszú-hosszú évekre szól a választás. A szemüvegkeretet illetően három nagy típust tudunk megkülönböztetni, melyek a teljes, a félkeretes, illetve a keret nélküli szemüvegek. A teljes kerettel rendelkező szemüvegek esetében a keret a lencse egészét körülöleli. A tapasztalatok szerint ez a legnépszerűbb típus, mivel az ügyfél kedvére válogathat a színek és formák között. A teljes keretes szemüvegek közt vannak sportos, szolid, elegáns és extravagáns típusok is, így az ügyfél kiválaszthatja az arcához, személyiségéhez leginkább illőt. A félkeretes szemüvegek, gyakorlatilag a damilos szemüvegkeretekkel azonosak. Látszólag csak a lencsék felén helyezkedik el a keret, holott az alsó részt is tartja egy nagyon vékony keret. Ezek a szemüvegek is többféle kivitelben elérhetők, így bőven van miből válogatni.

A harmadik típus, vagyis a keret nélküli szemüveg az egyik legelegánsabb típus, mivel egyrészt légies megjelenéssel rendelkezik, másrészt a keret nem vonja el a figyelmet az arcról. Ennél a típusú keretnél a lencsék széleit fúrják meg, annak érdekében, hogy az orrnyerget és a szárat rögzíteni tudják. Ezt a típust elsősorban azoknak ajánljuk, akik nagyon vigyáznak a szemüvegükre. Ha a szemüveg típusa megvan, akkor a szín, illetve a szemüvegkeret anyagának kiválasztása a következő lépés. A szín elsősorban egyéni választás, attól függően, hogy milyen színeket kedvel, illetve milyen színek passzolnak az arcához. A keret anyaga lehet műanyag, fém vagy titánium. Az erős dioptriával rendelkező lencsék esetében a műanyag a legesztétikusabb választás, mivel képes a lencse vastagságot elfedni. Ha fémallergiában szenved az ügyfél, abban az esetben is a műanyag keret a legjobb választás. A fém-, illetve titánium keret viszont abból a szempontból jó döntés, hogy ezeket lehet javítani, azonban a műanyag keretet nem, azt csak cserélni lehet. Ne feledje, minőségi szemüvegkeret Miskolc városában!