A téli arcápolás kulcsfontosságú

Az arcápolás pontosan olyan az ember életében, mint egy-egy karrierdöntés. Mire ráeszmélünk, hogy mit kellett volna tennünk, rendszerint már rég elillant a pillanat lehetősége. Hiszen amíg fiatalok vagyunk és feszes a bőrünk, addig nagyon ritkán jut eszünkbe, hogy ez bizony egyszer majd megváltozik.

Márpedig a gyönyörű arcbőrt mindenki szereti, sőt, mindenki szeretné a lehető legtovább megőrizni. Ám a genetikán – és persze a káros szenvedélyeken – túl, a leginkább befolyásoló tényező az az, hogy miként is ápoljuk bőrünket, már egész fiatal korunktól kezdve. Ha folyamatosan sminkkel tömjük el a pórusokat, vagy nem gondoskodunk az alapos mélytisztításról, esetleg túlzásba visszük a szoláriumot (vagy a napozást) az mind-mind hatással van a bőr egészségére, ám van valami, ami szinte minden másnál nagyobb kihívások elé állítja arcunkat, mégpedig a téli időjárás.

Ilyenkor ugyanis nagyon sok minden bántja a bőrt. Egyrészt a hideg és a meleg hirtelen váltakozása hatalmas stresszt jelent, másrészt pedig a szél (főképp fagypont alatt) rövid időn belül hihetetlenül kiszárítja azt. Ráadásul az ősz beköszöntével hirtelen lecsökken a napsütéses órák száma, és így jóval kevesebb vitamin éri el arcunkat is, amelyet valamilyen más módon pótolni kellene. Jó hír, hogy aránylag alacsony idő – és anyagi – ráfordítással sokat tehetünk. Kezdetnek ilyenkor fordítsunk kiemelt figyelmet mind az arctisztításra, mind a hidratálásra. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, elegendő, ha reggel és este alaposan arcot mosunk (és nyugodtan vessünk be ilyenkor arctisztító tonikot, amely képes a pórusokat is tisztítani) és miután ezzel végeztünk, fordítsunk egy-két percet arra, hogy arckrémmel hidratáljuk bőrünket. Természetesen nem mindegy, hogy milyen krémet használunk, mindenképpen a bőrtípusunknak megfelelőt   válasszunk. Ebben egy kozmetikus tanácsa sokat segít. És ha már szóba került: bizony időnként egy profi szakember meglátogatása nagyon sokat segíthet. Havonta-kéthavonta keressünk fel egy kozmetikust, aki a problémás területeket külön kezeli. Ha ennyit megteszünk, sokkal tovább lehet feszes és hibátlan arcbőrünk, amit a későbbiekben meg fogunk köszönni magunknak.

Vélemény, hozzászólás?