A szívátültetés hirtelen csökkent a világjárvány idején

A Columbia University Irving Medical Center kutatóinak elemzése szerint a járvány kezdetén az Egyesült Államokban a szívátültetések száma hirtelen csökkent, még az ország olyan területein is, ahol azóta kevés COVID-19 eset fordult elő.

A tanulmány megállapította, hogy az országszerte végrehajtott szívátültetések száma 26% -kal esett vissza az északkeleti pandémia magasságát jelző nyolc hetes időszak alatt, az előző 8 héthez képest. A transzplantációk csökkenése hasonló volt még az alacsonyabb fertőzési arányú területeken is. A szívátültetéses betegeknek sok kórházi forrásra van szükségük, mondják a kutatók. “Sokan annyira betegek, hogy a transzplantáció előtt kórházi ápolást igényelnek, gyakran intenzív osztályon, néha hetekig vagy hónapokig. Ezeknek a betegeket néha ideiglenesen gépek támogatják, hogy segítsék szívüknek a vért a testbe pumpálni. Ezen túlmenően a transzplantáció maga a műtéthez lélegeztetőgépet, vérkészítményeket és jelentős személyzetet igényel. A betegeknek ezután az azonnali transzplantáció utáni időszakban intenzív osztályú monitorozásra van szükségük. ”

A világjárvány kezdetén az orvosoknak és sebészeknek mérlegelniük kellett annak kockázatát, hogy a sérülékeny szívbetegségben szenvedő betegek ki lehetnek téve a SARS-CoV-2 fertőzésnek, ha elvállalják az életüket megváltoztató műtétet, ezért inkább a késleltetés mellett döntött a betegek többsége. A kutatók megállapították, hogy sokan úgy reagáltak, hogy bevonták a várakozási listát – ezt az intézkedést általában akkor alkalmazzák, amikor egy beteg olyan egészségügyi problémával szembesül, amely átmenetileg vagy véglegesen kizárja őt az átültetésből, de a koronavírus járványban kibővítették a SARS kockázatának kitett betegekre.

Vélemény, hozzászólás?