A szex jótékony hatásai a testre

Mindenki hallotta már a mondást: „Napi egy alma, az orvost távol tartja”. Alapvetően ez a szexről is elmondható, hisz számtalan jótékony hatással jár a napi lepedő akrobatika, melyet számos kutatás is alátámaszt. Aki napi szinten ágyba bújik kedvesével, annak megerősítésként, annak pedig aki ritkábban, ösztönzésként hat érv, miért is érdemes a szerelem művészetét minél gyakrabban művelni.

Kevesebb stressz / jobb alvás

Szex közben a szervezetben oxitocin valamint endorfin szabadul fel, melyek a boldogság érzet kialakulásában játszanak fontos szerepet. Így aki rendszeresen áldoz a szerelem oltárán, könnyebben birkózik meg a szürke hétköznapok problémáival, valamint kevésbé hajlamos a depresszióra, hangulat ingadozásokra.  Ezenkívül egy kellemes együttlét után a pihentető alvás biztosított, így alvás problémák orvoslására is tökéletes. Főleg férfiak szoktak az együttlét után percekkel álomba szenderült, de a nők is sokkal könnyebben alszanak el, valamint az alvás minőségére is hatással van a rendszeres együttlét.

Fájdalomcsillapító

Fájdalom esetén mielőtt még elrohannánk a gyógyszertárba, bújjunk ágyba kedvesünkkel, ugyanis egy kiadós orgazmus fájdalomcsillapító hatású. Kutatások bizonyították, hogy szex közben a fájdalom küszöb kitolódik. Ezenkívül a rendszeres nemi életet élő hölgyek esetében kevésbé figyelhetők meg ízületi fájdalmak, valamint a menstruációs görcsök intenzitásának csökkenése is a szex jótékony hatásai közé sorolható.

Elősegíti a fogyást

Ugyan egy kétórás intenzív kondi termi edzéssel nem hasonlítható össze, azonban egy olyan aktív cselekvésről beszélünk, amivel akár 50 kalóriát is elégethetünk. Természetesen ez a szám függ az aktus hosszától, illetve a pózoktól is. A test hasonlóképp reagál, akár csak egy edzés közben: szaporábbá válik a légzés, emelkedik a pulzusszám, a véráramlás fokozódik. Ha valaki komolyabb súlyfeleslegtől szeretne megszabadulni, valószínűleg nem a szex lesz a leghatékonyabb módszer, azonban levezetésre egy edzés után, esetleg nap indítónak tökéletes.

Libidó növelése

A szexuális vágy fokozásának legegyszerűbb módja, ha minél többször törekszünk ágyba bújni partnerünkkel. Nők esetében a hüvelyi váladék mennyisége is nő, a hüvely fala ruganyosabb lesz, melynek köszönhetően még élvezetesebb lesz az aktus.

Csökkenti a prosztatarák esélyét

A lepedő akrobatikát gyakran űző urak közt a prosztatarák kialakulásának esélye jóval kisebb, mint azon férfitársaiké, akik ritkán közösülnek.

Erősebbé teszi az immunrendszert

A rendszeres szexuális életet élő embereknek kevésbé kell tartaniuk a bacilusokkal, vírusokkal terjedő betegségektől, mivel az ő szervezetükben jóval magasabb arányban találhatók meg antitestek.

Vélemény, hozzászólás?