A sikkes női stílus: Az elegancia elemei

A sikk egy divatszó, amelyet széles körben használnak a divat világában. Mit is jelent valójában a sikkes stílus? Ez egy kifejezés, amely a stílus bármely műfajához hozzárendelhető. A bohótól az elegánsig minden stílusnak megvan a maga értelmezése a sikkről.

Lássuk, hogy hogyan alakult ki a női a sikkes stílus. Elegáns utunkat Franciaországban kezdjük. Ugyanis az 1600-ban alapított chicanery kifejezés a sikk első és eredeti említése volt. A sikk meghatározása és használata fejlődött ki Franciaországban és Angliában a művészet és a divat színterén is. 1887-re a sikk szót a publikációkban szinte bármi leírására használták. A ruházattól az építészetig minden divatos és sikkes volt. A Chic Fashion Amerikába a kilencszázas évek elején jött divatba. 1925-ben a sikk berobbant az amerikai divat színterére. 1954-re a chic (sikk) éllovas volt az iparban és hamarosan vezető hölgy lesz belőle. Minden idők egyik legcsodálatosabb nője, Audrey Hepburn sikkes öltözete lángot gyújtott a sítulsnak a Sabrina című filmben. Ez után világ folytatta az elegáns hullámot, és soha nem nézett vissza.

A sikk szó és irányzat kifejlődött és az egész világ átvette. A társadalmi események, az egyének, az öltözködési módok és stílusok leírására használt sikk számos szótárban helyet kapott. Az elegáns, elegancia és kifinomultság meghatározása szerint a sikket az emberek, a helyek és a dolgok sokaságának leírójaként használják. Sok tulajdonság lehet elegáns, de egyik sem népszerűbb, mint a sikk stílus. Akár szekrényekben, akár kifutópályákon, az sikkes stílus a legfőbb irányzat. Az elegáns stílusok egyik azonban lecsupaszított divat formájában tiszta vonalakat, monokromatikus jegyzeteket tartalmaz, és a semleges színekkel telitett. Egy merész tartozékkal kiemelve ez a megjelenés klasszikus darabokból áll, amelyek egy kis csavarral sosem mennek ki a divatból.

Vélemény, hozzászólás?