A legkorábbi virágok amelyek tavasszal virágoznak

A tavaszi virágok jönnek és felvidítanak minket abban az időben, amikor a legnagyobb szükségünk van rá, hosszú, hideg tél után. Ha ön kezdő kertész, akkor a növényválasztás előtt érdemes megfontolni néhány pontot, amely segít eldönteni, hogyan lehet a legjobban beépíteni ezeket a vidám növényeket az udvarba.

A tavaszi ültetések változatosságának növelése érdekében különböző színű növényeket termeszthet, és kevésbé nyilvánvaló (de talán még fontosabb) stratégia a különböző magasságú növények termesztése. Kúszó phlox (Phlox subulata): A kúszó phlox kis virágokat hordoz sűrű fürtökben. Ezek a növények erőteljes tereprendezési nyilatkozatot tesznek. A rendelkezésre álló színek: vörös, fehér, kék, rózsaszín, rózsa, levendula, lila és tarka. Kúszó mirtusz (Vinca minor): A kúszó phloxhoz hasonló a kúszó mirtusz földet ölelő, szőlőszerű növény, a floxnál nagyobb levelekkel, kékes vagy fehér virágzással. Kemény növény (néha invazív), amely árnyékos kertek számára alkalmas és kevés ápolást igényel, ha már létrejött, gyakran az elhagyott tanyákon virágzik.

Téli jázmin (Jasminum nudiflorum): A téli jázmin itt csak azért érdemel említést mert olyan korán virágzik (márciusban). Halványsárga virágot hordoz. Hóvirág (Galanthus nivalis): A hóvirágok rövid növények (gyakran csak 3 hüvelyk magasak). De, mint más tavaszi hagymanövények, a lombozatuk nyárra teljesen elhal. A nevükben szereplő „hó” találó: A legkorábbi virágzók között néha hóvirágokat észlelnek, amelyek egy hórétegen keresztül bújnak ki (ráadásul fehér viráguk van). Chionodoxa: Egy másik választás, amely olyan korán virágzik, nevében, a „hó dicsősége” több színválasztékot kínál, mint a hóvirág: kék, fehér és rózsaszín. 4-5 hüvelyk magas, általában (de nem mindig) valamivel magasabb, mint a hóvirág.

Vélemény, hozzászólás?