A legjobb tennivalók Taosban, Új-Mexikóban

Az Új-Mexikó északi központjában található Taos egy nyugodt, mégis napsütötte helyen helyezkedik el, a lélegzetelállító Sangre de Cristo-hegység mögött. Míg csak rövid távolságra van a tátongó szurdokoktól, a kiemelkedő csúcsoktól és a kellemes sivatagi tájaktól, Taosban a tennivalók listája ugyanolyan csábító és elbűvölő, mint bárhol máshol.

Santa Fe-től egészen a Taosig tartó High Road abszolút élvezet, hiszen a festői Sangre de Cristo-hegységen keresztül kanyarogva haladhat rajta végig. Amellett, hogy sok szép tájon és lenyűgöző úton vezet végig, az elragadó útvonalon számos érdekes történelmi hely és fenomenális látnivaló található, amelyeken megállhat. A kilencven kilométer hosszúságú út a hatalmas völgyektől és a hatalmas hegyektől a zöldellő erdőkig és a magas sivatagokig mindent felkínál. Ott vannak mellette a spanyol gyarmati városok és Pueblo indián falvai, amelyeket meglátogathat, mivel tele van gyönyörű, régi épületekkel és kiváló művészeti galériákkal. Új-Mexikó legmagasabb hegye, a Wheeler Peak mindössze negyvenöt perces autóútra fekszik Taostól északkeletre. Lélegzetelállító kilátást nyújt a környékére, valamint rengeteg kiemelkedő szabadidős tevékenységet kínál, és biztosan örömmel fogja eltölteni itt az idejét, ha ön is a természet szerelmese és a szabadtér rajongója.

A városközponttól északra található az apró, mégis fantasztikus Taos Művészeti Múzeum, amely rengeteg elképesztő műtárgyat és vályogépítészetet mutat be. A Nicolai Fechin orosz-amerikai művész egykori otthonában található múzeum a város művészeti örökségének megőrzésével és népszerűsítésével foglalkozik. Az 1994-es megnyitása óta gyűjteménye több mint 300 műalkotássá nőtt, sok festményével, vázlatával és fafaragásával maga Fechin készítette. Az őslakos amerikaiak huszadik századi portréi és az új-mexikói sivatagi tájak jelenetei mellett a látogatók rengeteg kivételes művet találnak Taos helyi művészei részéről.

Vélemény, hozzászólás?