A legjobb programok Edmontonban

A kontinens legészakibb nagyvárosi területe, Edmonton Alberta központjában, a gyönyörű északi Saskatchewan folyó partján terül el. A tartomány kiterjedt fővárosában mindenki élvezhet valamit. Nem csak Észak-Amerika legnagyobb mega bevásárlóközpontjával és városi parkterületével, hanem Kanada legnagyobb élő történeti múzeumával is büszkélkedhet.

Csak egy rövid autóútra a belvárostól északra található a kiváló Alberta Repülési Múzeum, amely otthont ad a civil és katonai repülőgépek hatalmas gyűjteményének. Az egykori Edmonton City Center repülőtér helyén található, a humongous Hangar 14-ben található, érdekes műtárgyakkal és kiállításokkal, bárhová néz.  Míg a látványos táj, a természet és a vadvilág soha nem áll távol tőle, a város virágzó művészeti és kulturális színtérrel is rendelkezik, hogy felfedezzen néhány remek turisztikai látványosságot és múzeumot, amelyeket fesztiválok és kulturális események tömörített menetrendje mellett érdemes felkeresni. Ezen tennivalók mellett Edmontonban a város a régió fontos oktatási és kormányzati központjaként is működik, és „Észak kapuja” néven ismert.

Sok ember azért áll meg a városban, hogy megtekintse a gleccserekkel tarkított Jasper Nemzeti Parkot. Kanada egyik legnagyobb és legjobb múzeuma, a Royal Alberta Múzeum egy korszerű, modern épületet foglal el, közvetlenül a város központjában. Itt nemcsak gyönyörű galériákat és lenyűgöző installációkat talál, hanem több mint kétmillió tárgyat és példányt, amelyek fényt derítenek a tartomány történetére, természetére és kultúrájára. A múzeumtól csupán egy kőhajításnyira található a város másik fő látványossága – a gyönyörű Alberta Művészeti Galéria. 1924-ben nyitották meg, és több mint 6000 elképesztő műalkotással rendelkezik, amelyek élvezhetők. A fő hangsúly az Alberta vagy Kanada nyugati részén készült művészetekre összpontosít.

Vélemény, hozzászólás?