A legjobb programok a Charlotte-ban

Észak-Karolina legnagyobb városa, Charlotte az állam déli központjában található, csak egy kőhajításnyira Dél-Karolinától. A város érdekes múzeumokkal, történelmi nevezetességekkel és számtalan turisztikai látványossággal büszkélkedhet.

Békésen kanyarogva a város szívében és azon túl a kedves Little Sugar Creek Greenway befejezése után 30 kilométer hosszú lesz. A nagyon népszerű és festői út gyaloglásra, futásra és kerékpározásra is jó. Az aszfaltozott ösvény az azonos nevű bájos patakot követi, miközben áthalad a csodálatos tájon és a természeten. Először 1968-ban fogadták el a tervet, hogy helyreállítsák a helyi természeti területet, ugyanakkor megújították a városi tereket is a csillogó patak mentén. Míg számos festői szakasz elkészült, addig mások még folyamatban vannak, és gyönyörű vízi kerteket és vizes élőhelyeket terveznek a csodálatos útvonalra.

Mindössze fél órás autóútra a várostól nyugatra található a csodálatos Daniel Stowe botanikus kert. Hatalmas területen terül el, csodálatos rétekkel és buja erdőkkel büszkélkedhet, isteni kilátással a festői partvonalról a Wylie-tóra. Abszolút elengedhetetlen, ha izgalmas sportokkal is szívesen foglalkozik, akkor elengedhetetlen, hogy kipróbálja az amerikai Nemzeti Whitewater Centerben a kajakozást, a korcsolyázást, a raftingolást, a sziklamászást stb. A Catawba folyó mellett, hatalmas földterületen található, körülbelül 20 percnyi autóútra Charlotte-tól nyugatra. A 2006-ban alapított élvonalbeli központ kiváló felszereltséggel rendelkezik. Mesterséges folyója a legnagyobb és legösszetettebb a világon. Kiemelkedő látványa mellett egy hatalmas szabadtéri jégpálya, egy légi akadálypálya, valamint túra is elérhető a látogatók számára. A világszínvonalú vadvízi evezés és az adrenalin-pumpáló kalandtevékenységek mellett a központban csaknem 60 kilométernyi túraútvonal is van, de hegyikerékpározásra is lehetőség nyílik.

Vélemény, hozzászólás?