A legjobb privát keresőmotorok a biztonságos böngészéshez

Ha az emberek 80% -ára hasonlít, valószínűleg legutóbb akkor használta a Google-t, amikor valami online keresésre volt szüksége. A Google annyi alkalmazást és szolgáltatást kínál, hogy szinte pótolhatatlanná vált. De mivel ezek az eszközök követik minden mozdulatát, minden eddiginél jobban átadja az életének irányítását.

Az olyan népszerű keresőmotorok, mint a Google, a Yahoo és a Bing, rengeteg adatot gyűjtenek önről – az IP-címeket, a felhasználókat, az egyedi azonosítót (a böngésző sütikben tárolva) és a keresési kifejezéseket. Ez segít ezeknek a vállalatoknak megérteni a „felhasználói magatartást”, célzott hirdetéseket szolgál Önnek, sőt nyomon követheti Önt is. Ahhoz, hogy megfeleljenek a GDPR-nek, ezeknek a vállalatoknak vagy meg kell engedniük, hogy ne hozzák nyilvánosságra ezeket a digitális adatokat, vagy pedig átláthatóaknak kell lenniük azok összegyűjtésével kapcsolatban. Ha valaha keresett egy privát keresőmotort, valószínűleg találkozott a DuckDuckGo-val. Ez a keresőmotor népszerű választás, és naponta körülbelül 10 millió keresést szolgál ki. Eredményei több mint 400 forrásból származnak, beleértve a Wikipédiát, a Binget, a Yandexet és a Yahoo-t.

A DuckDuckGo olyan extra funkciókat kínál, mint a! Bang, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül más webhelyeken is keresgéljenek, például az Amazon, a Wikipedia vagy a Yahoo. Egyszerűen írja be a felkiáltójelet a lekérdezés elé. Telepítheti a DuckDuckGo kiterjesztést a Chrome-ra is, és megnézheti, hogy a felkeresett webhelyek mennyire „privátak”. StartPage: Ez a hollandiai kereső valószínűleg a Google legjobb alternatívája. A Google keresési eredményeit felhasználói adatok naplózása nélkül használja, és nem oszt meg semmit harmadik felekkel. A StartPage speciális szűrési lehetőséget kínál, amely segítségével képeket és videókat is kereshet. Chrome és Firefox kiterjesztésként is elérhető.

Vélemény, hozzászólás?