A legfontosabb étkezés a reggeli

Bizonyára sokak számára ismerős az a mondás, hogy reggelizz úgy, mint a királyok! Egy igazán régi, ám annál bölcsebb mondásról beszélhetünk, amely még a mai napig is megállja a helyét a különféle táplálkozással foglalkozó szakemberek szerint is. Ezért sem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése.

Amennyiben egy kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozást szeretnénk folytatni, akkor a reggeli igen számottevő lehet. A reggeli étkezés nagyon befolyásolja a fizikai és szellemi tevékenységünket, illetve az energia szintünkre is kihatással lehet. Mire véget ér az éjszakai alvás a testünk elhasználja a szervezetünkben található elraktározott glükózt, így úgymond a reggeli adja a testünknek, illetve az agyunknak a szükséges üzemanyagot napindításhoz. Ez egy igen régóta és sokak által kutatott kérdés, és immáron ennek köszönhetően számos kutatás támasztja alá, hogyha elhagyjuk a reggelit, akkor az a napi energiaszintünk csökkenéséhez vezethet. Ugyanis, úgy lényegesen kevesebb fehérje, szénhidrát, vitaminok, telített zsírsav, és ásványi anyag jut be a szervezetünkbe, mint abban az esetben, ha reggelizzünk.

Azok részére is fontos figyelem előtt tartani ezt a tényt, akik fogyókúráznak, hiszen az Ő számukra is nagyon fontos a reggeli, sőt. Úgy is mondhatnánk, hogy óriási hibának számít kihagyni a reggelit, hiszen több tanulmány is alátámasztja azt, hogy ha kihagyjuk a reggelit, akkor a nap folyamán sokkal többet nassolhatunk, melynek általában az a következménye, hogy túlsúllyal kell számolnunk. A reggeli beindítja az anyagcserét, amely nem csak reggelre, hanem egésznapra érvényes, tehát, aki szeretne megszabadulni pár felesleges kilótól, akkor annak kötelező a reggeli.

Vélemény, hozzászólás?