A karácsonyi ünnep hatása a friss párkapcsolatokra

A karácsonyt minden ember izgalommal és aggodalommal várja, de főként azok az emberek, akik mindössze néhány hónapja élnek párkapcsolatban. Kijelenthető, hogy az a kapcsolat, amely túléli a karácsonyi ünnepet bármilyen kockázatot kibír. Rengeteg ember fejében felmerül az a kérdés, hogy miért befolyásolja az ünnep a párkapcsolatot.

Megkerestük a kérdésre a választ, és ennek köszönhetően megérthető, hogy milyen hatása van a karácsonynak a frissen kialakult kapcsolatokra. Egész évben a decemberi hónap az, amikor az emberek a legtöbb időt tölthetik a családjukkal, barátaikkal. Ha párkapcsolatban van, akkor lehetséges, hogy még nem volt olyan alkalommal, hogy párjával több napon keresztül együtt legyen. Az ünnep során konfliktus alakulhat ki amiatt, hogy az egyik fél több időt szeretne a másikkal tölteni, de az is lehet, hogy az együtt töltött idő nyomasztó lesz. Az ajándékozás következtében kiderül, hogy a kapcsolatban levő két ember milyen mértékben ismerik egymást. Kellemetlen, de mégis ajánlott megbeszélni, hogy ki milyen értékű ajándékban gondolkodik, valamint, hogy kinek mire lenne szüksége.

Az ünnep során lesz alkalom megismerni a másik fél családját, és meg kell próbálni megfelelően reagálni a néha zavaró kérdésekre. Törekedni kell arra, hogy az első nagy családi találkozás tökéletesen sikerüljön, mert az első benyomás lényegesen fontos. A családi beszélgetés során fenn áll az esélye annak, hogy az egyik fél olyan dolgot hall a párjától, amit ő egyáltalán nem úgy gondolt, tervezett. Nem kell rettegni az ünnepek közeledtétől, csupán megfelelően kell kezelni a különböző szituációkat, minden apróságot meg kell beszélni a párunkkal, és optimistán kell a dolgokkal szembe nézni.

Vélemény, hozzászólás?