A domain név fontossága nem elhanyagolható!

Amikor webhelyet készít, egy ponton valaki megkérdezi, hogy biztosította-e már a domain nevét. Ha nem biztos benne, hogy mit mondjon erre, ez a cikk az Ön számára készült.

Domain regisztráció várja az awh.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, ha minőségi domainre vágyik, hiszen tőlünk megkaphatja azt. A domainekkel kapcsolatos szakzsargonok némelyike nagyon mesterkéltnek hangzik, de mindenképpen elmagyarázunk mindent weboldalunkon. A domain név a webhely egyedi, egyéni címe. Két részből áll: a névből és a kiterjesztésből. Például az awh.hu esetében a név „awh”, a kiterjesztés pedig „.hu”. A kiterjesztés vagy a TLD (ez a „legfelső szintű tartomány” rövidítése) a „.hu”. Ez hazánkban a leggyakrabban használt végződés az interneten. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb látogató ismeri, ami mindig jó dolog a marketingben. Amikor rákattintott a cikk hivatkozására, böngészője kikereste a tartománynevet a tartománynévrendszerben (DNS), hogy lássa, hol van tárolva a cikk tartalma. A DNS megadta az „awh.hu” domainnévhez kapcsolódó IP-címet. A böngésző ekkor betöltötte a tartalmat a szerverről az adott IP-címen. És ezért tudja ezt most elolvasni.

Minden weboldal egy szerveren van tárolva. Ezen a szerveren a webhely saját egyedi IP-címmel rendelkezik: egy számsorozattal. Ezeket a számokat az emberek nehezen tudják megjegyezni, ezért bevezették a Domain Name System (DNS) rendszert. Az IP-cím helyett a webhely ezentúl a domain név böngészőbe történő begépelésével érhető el. Bővebb leírásért és a domain nevek fontosságának megismeréséért mindenképpen nézzen be még ma az awh.hu weboldalra, ahol megtalálhatja csomagárainkat is a domain név regisztrációkkal kapcsolatban. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti, ha kérdéseket tenne fel nekünk.