A Champion márka részletei és története

A Champion (más néven Champion U.S.A.) egy amerikai ruházati gyártó, amely sportruházatra specializálódott. A márka az észak-karolinai Winston-Salemben található Hanesbrands leányvállalata, amelyet a Sara Lee Corporation 2006-ban különített el. A cég eredetileg a New York állambeli Rochesterben jött létre, mielőtt Sara Lee 1989-ben felvásárolta volna. A „Champion” Hanes második legnagyobb márkája.

A Champion által gyártott és forgalmazott termékek közé tartoznak az alkalmi ruházati cikkek (pólók, pulóverek, melegítőnadrágok, leggingsek, rövidnadrágok, kabátok, alsóneműk), lábbelik (szandálok, tornacipők, zoknik) és kiegészítők (táskák, sapkák, gyűjthető tárgyak). A céget 1919-ben a Feinbloom Brothers alapította „Knickerbocker Knitting Company” néven. A cég hamarosan megállapodást írt alá a Michigan Wolverines-szel, hogy egyenruhákat gyártsanak csapataik számára. Az 1930-as években a céget „Champion Knitting Mills Inc.”-re keresztelték át, és pulóvereket gyártottak. Nem sokkal ezután a Champion termékeket az Egyesült Államok Katonai Akadémiája elfogadta, hogy edzéseken és testnevelés órákon használják.

A Championt 1989-ben vásárolta meg a Sara Lee Corporation. A Champion az 1990-es években az összes NBA-csapatnak, az 1970-es és az 1990-es évek között pedig néhány NFL-csapatnak készített egyenruhát, mind helyszíni, mind kiskereskedelmi célokra. Számos nagyobb főiskola számára is gyártott sportruházatot. A Champion az 1992-es nyári olimpiai játékokon részt vevő olimpiai kosárlabdacsapat felszerelését is készítette. 2008-tól a Champion a Premier League-ben szereplő Wigan Athletic, a walesi labdarúgó-válogatott és a görög kosárlabda-válogatott, a szintén Pallacanestro Cantù mezét gyártotta Olaszországban.

Vélemény, hozzászólás?