A bőrbútor hibák és azok elhárítása

Gyönyörű, strapabíró és kényelmes rajta ülni, de lehetséges, hogy észrevétlenül valami tönkreteszi a bőrbútorát? Bár a bőr tartós anyag, porózus természetű. Kerülje el a bőrbútorok néhány gyakori hibáját, amikor karbantartásról és tisztításról van szó.

A bútorok nappaliban való elhelyezése gyakran a kényelmen és a látványosságon alapul. Ha azonban túl közel helyez el egy bőrbútort a fűtőnyílásokhoz vagy bármilyen típusú fűtőegységhez, megsérülhet a bőrbútor. A szellőzőnyílások, radiátorok és fűtőtestek kiszáríthatják és tönkretehetik a bőrbútorokat, ha hosszan tartó expozíciót kapnak. Ezenkívül a napfény kifakíthatja és károsíthatja a bőrbútorokat is, és minimálisan elszíneződött foltok lesznek a bútorokon. A legrosszabb esetben a bútor megrepedt és kiszáradt részei elkezdenek törni és elhúzódni. A folyóiratok, újságok és még egyes könyvek is rákerülhetnek a bőrbútorokra, ha érintkezésbe kerülnek velük. Bár a bútorok kényelmes helyet biztosítanak olvasnivalók számára, előfordulhat, hogy a nyomat egy extra példányát kapja meg a bőrülésen. Ez különösen igaz az élénk színekkel rendelkező magazinoldalakra vagy a zsírkrétával ellátott színező oldalakra. A legjobb, ha elkerüli, hogy tárgyakat hosszabb ideig a bőrön hagyjon.

A bőrt csodálják, hogy olyan hatékonyan tartja formáját, így a tulajdonosok kicsit hanyagabbak lehetnek a párnák szöszölésénél és forgatásánál. A bőrkanapékban kialakuló ráncokat lehetetlen teljesen kijavítani. A bőrkanapék tulajdonosai számára a legjobb megoldás az, ha hetente megfordítják és megbolyhosítják a párnákat. A bőrbútorokat hetente le kell porolni. Akár száraz mikroszálas törlőkendőt választanak a tulajdonosok, akár a porszívó kefetartozékát választják, a kulcs az, hogy hetente odafigyeljenek a bőrbútorokon lévő porra. A por sok mindennek ellensége, és a bőr is szerepel a listán. Szerencsére a károkat könnyű elkerülni egy kis rendszeres heti takarítással.