Tippek, hogy a ruháink megőrizzék hosszantartó friss illatot

Ugye Önnel is előfordult már, hogy a kimosott ruhák már kiteregetve sem árasztanak öblítő illatot, vagy száradás közben illan el belőlük a friss illat. Ez igen bosszantó tud lenni, hiszen mindenki szereti a tiszta ruhák friss illatát.

Ennek a problémának több oka is lehet, ezért érdemes előbb utánajárni a zavaró tényezőknek, majd később alkalmazni a praktikákat. A rossz szagok hátterében legtöbb esetben a szennyeződések állhatnak, melyek a dobban vagy az adagolóban rakódtak le. Illetve dugulás is okozhatja, amely által nem tud kellően eltávozni a piszkos víz, és ennek az eredménye lehet a kellemetlen szag érzete. Amennyiben ezeket a probléma forrásokat megtaláltuk, és ki is iktattuk, akkor érdemes kipróbálni a sokak által alkalmazott praktikát. Egyesek szerint az ecet vagy az illóolaj jobb, mint bármely öblítő. Ugyan is ezek nem tartalmaznak felületaktív anyagokat, melyek rátapadhatnak a ruhák szálaira. Az ecet használatánál friss, kellemes illat garantált, és egyáltalán nem kell attól tartani, hogy az ecet szúrós szaga marad a ruhákon. Ugyanis, ha nem használunk belőle túl nagy mennyiséget, akkor csupán csak a szagtalanító hatása érvényesül.

Amennyiben mégis ragaszkodunk a kedvenc öblítő illatához, akkor érdemes ecettel együtt alkalmaznunk. Így a ruhákon még jobban kiteljesülhet a friss illat, melyet hosszasan megőrizz. Egy mosáshoz elegendő fél, vagy egy evőkanálnyi ecet is. Továbbá az is nagyon fontos, hogy az öblítők adagolását betartsuk, vagyis a gyártó utasítása szerint járjunk el. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a ruhákat ne hagyjuk sokáig nedvesen állni, hiszen akkor is jelentkezhet egy bizonyos kellemetlen szag. Ráadásul a teregetésnél is oda kell figyelni, hogy a ruhák jól szellőzhessenek, és mindenhol jól átjárhassa őket a levegő. Ezeket betartva biztos friss illatúak maradnak a ruháink.

Vélemény, hozzászólás?