Tippek az új munkahely megtartásához

Gratulálunk az új munkahely megszerzéséhez! Önt választották ki a többi pályázó közül azoknak a tényezőknek köszönhetően, amelyek a legjobban megfeleltek Önnek. Most hogyan bizonyítja be továbbra is, hogy Ön volt a legjobb jelölt erre a feladatra?

Úgy érezheti, mintha fantasztikus munkát végezne új pozíciójában, de ha elvárásai eltérnek a menedzserétől vagy főnökétől, konfliktusok alakulhatnak ki. Jól értse, mit várnak el Öntől. Ha úgy érzi, hogy az elvárások irreálisak, akkor fel kell keresnie a főnökét, és el kell magyaráznia a helyzetet. A professzionális imázs megőrzésének egyik legfontosabb szempontja, hogy jó csapatjátékosnak kell lennie, és méltányosan hozzá kell járulnia a csapat célkitűzéseihez. Senki sem szereti azt a kollégát, aki nem veszi ki méltó részét a munkából. Legyen csapatjátékos, és próbáljon bekapcsolódni az üzlet több területébe. Legyen hajlandó megosztani szakértelmét, de legyen kész új ismeretek elsajátítására is. Ha cége képzési tanfolyamokat kínál, jelentkezzen a részvételhez. Ha cége nem kínál képzéseket, továbbra is kezdeményezhet és befektethet saját növekedésébe és tudásába, ha maga fizeti ki ezeket a tanfolyamokat. Végül is üzletember. Az Ön felelőssége, hogy folyamatosan bizonyítsa munkavállalói értékét.

A munkában eltöltött idővel együtt fontos, hogy pozitív kapcsolatokat alakítsunk ki munkatársainkkal, vezetőinkkel és főnökeinkkel. A jó kapcsolatok bizalmon alapulnak. Tartsa be a kötelezettségvállalásokat. Ha ígér valamit, győződjön meg róla, hogy időben teljesíti. Ha azonban olyan helyzetbe kerül, hogy valami megváltozott, és nem tudja betartani ezt az elkötelezettségét, legyen őszinte és kommunikáljon. Az őszinte kommunikáció a kulcsa a hosszú távú kapcsolat kialakításának.

Vélemény, hozzászólás?