Tanácsok az érett bőr megfelelő ápolásához

A nők körében jól ismert klimax hatására bizonyos esztétikai változások mennek végbe az arcon. A hőhullámok, a hirtelen verejtékezés mind jellemző, ezt mind megzavarhatja az éjszakai pihenést, így a szem alatt fekete karikák jelenhetnek meg. Mindemellett a bőr száraz és hámló lesz, amíg az arc folyton fáradtnak látszik. A megfelelő ápolás érett korban így különösen fontos.

A kor előrehaladtával lassabban alakulnak ki új sejtek, ami miatt a bőr halványabb, ernyedtebb lesz. A zsírréteg ezzel párhuzamosan elvékonyodik, tehát nem tartja meg úgy a nedvességet, mint fiatalabb korban, sőt még oltok is kialakulhatnak rajta. Érdemes krémes bőrtisztítót és dúsabb hidratálót használni, valamint a bőrt gyakrabban hámlasztani.

A sminken ugyancsak változtatni kell. Világosabb színeket használjon. Fekete helyett például mélybarna vagy tengerészkék színnel fessen, továbbá szempillafestéket csak a felső pillákra kenjen. A rúzst vékonyan szabad felvinni, de lecserélheti azt szájfényre is, amíg a szájkontúrceruzát elfeledheti. Érdemes lágyabb frizura mellett dönteni. A por állagú arcpírt helyett pedig krémes állagút használni.

Az arcot meleg színűre ajánlott festeni, ha szeretne optikailag egy kicsit csalni. Az arcpirosító ne kerüljön közel az orrtőtől a száj sarkáig futó ránchoz. Ezzel ugyanis egyértelműen kihangsúlyozná azt. Mivel a szem nyíltabb hatású lesz barna szemceruza ajánlott, azt is a szempillák tövénél alkalmazza.

Szerencsére a száj körüli halványabb ráncokat elsimíthatja korrektorceruzával. Az arán megjelent foltok pedig elhalványulhatnak krémes alapozó, vagy korrektorstift hatására. A gyakori hőhullámok okozta pirosság olyan krémmel enyhíthető, amelyben van gyulladáscsökkentő anyag. Ez lehet gyerekek részére készült arckrém is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*