Takarítási készségek, amelyekre megtaníthatja gyermekeit is!

A gyerekek és a tiszta otthon nem mindig jár együtt. A valóságban azonban gyermekei elsajátíthatnak néhány alapvető készséget, amelyek segítenek a ház rendezettebbé tételében. Íme néhány ajánlott házimunka, amelyet a gyerekeknek meg kell tanulniuk.

A gyerekek már 2 éves koruktól elkezdhetik tanulni a válogatást. Valójában a fiatal gyerekek gyakran úgy találják, hogy a tárgyak válogatása játék lehet. Az idősebb kisgyermekek megtanulhatnak segíteni a ruhák elrakásában. Az iskoláskorú gyerekek megtanulhatják hajtogatni a ruhaneműt, és felügyelet mellett megtanulhatják a mosó- és szárítógép be- és kipakolását. 8 és 10 éves koruk között a legtöbb gyerek elég érett ahhoz, hogy teljes felelősséget vállaljon a mosógép és a szárítógép megtöltéséért, valamint a mosógép tisztításáért vagy a szárítógép tisztításáért. Ha fiatalon kezdi tanítani gyermekét, 10 vagy 11 évesen, a gyermek megtanulja a mosás teljes folyamatát, a válogatástól az elrakásig. A megfelelően edzett gyerekek nagy segítséget jelenthetnek a mosogatásban. Akár a mosogatógép használatát, akár a kézi mosogatást tanítja gyermekeinek, a legjobb módszer a kaparással és az öblítéssel kezdeni. Még az 5-6 éves gyerekek is megtaníthatók a tányérok kaparására és öblítésére. Hét-nyolc évesek segíthetnek az edények szárításában és elrakásában.

9 éves korukra a gyerekek készen állnak arra, hogy megtanulják, hogyan kell elmosogatni a különböző típusú edényeket vagy betölteni a mosogatógépet. Tanítsa meg a biztonsági elveket is. Például meg kell tanulniuk félretenni a késeket ahelyett, hogy forró szappanos vízbe áztatnák, ahol nem látják őket. Lehet, hogy ez egy haldokló művészet, de megtanulni, hogyan kell ágyat vetni, értékes készség. Ez nem jelenti azt, hogy a gyerekei mindig ezt fogják tenni, de legalább tudni fogják, hogyan kell. Kezdje egyszerűen azzal, hogy megmutatja nekik, hogyan kell megvetni saját ágyukat, amikor kisgyermekek.