Profi programok az otthonunk megtervezésének a segítségére

A legtöbb embernek megvan a saját elképzelése arról, hogyan képzeli el álmai otthonát. Ám abban, hogy ne csak a fejünkben éljen ez a gondolat, manapság egyre több program áll a rendelkezésünkre, melynek a segítségével már vizuálisan is megláthatjuk az elképzeléseinket. Mi most ilyeneket fogunk bemutatni.

A 21. században az már egyáltalán nem jelent problémát, hogy az egyik sarokból pakoljunk a másikba, mindezt úgy semmilyen fizikai erőt nem igényel. Ugyanis ehhez csak pár kattintásra lesz szükségünk, hiszen a modern programok mindent megcsinálnak helyettünk. Annak ellenére, hogy a virtuális tervezés során igen nehéz határt szabni a fantáziánknak, a program mindig figyelmeztetnek bennünket a gyakorlatias szempontokra is. Így sok kellemetlenségtől, idegeskedéstől és felesleges pénzkidobástól kímélhetjük meg magunkat, ha a számítógépes program segítségével kiküszöböljük az esetleges hibákat, mint pl. az ajtó pont szembe esik a hálószoba ággyal. Ezek olyan problémák, melyek elsőre nem is tűnnek eget rengetőnek, ám a gyakorlatban már bizony szembesülhetünk vele, hogy ez nem pont a legjobb ötletnek bizonyult.

Az egyik közkedvelt program a Sweet Home 3D online, amely már letölthető verzióban is elérhető. A program egyik legjobb tulajdonsága, hogy teljesen ingyenes és magyar nyelven is elérhető. Továbbá meg kell még említeni, hogy rendkívül könnyen kezelhető akár még a kezdők számára is. Ezzel a programmal egészen az alapoktól a bútorokig megvalósíthatjuk az elképzeléseinket. Ráadásul ez a program érthető instrukciókat is tartalmazz, melyeket érdemes átolvasni, hiszen nagyon hasznos tanácsokkal láthat el bennünket, kezdő építészeket. A másik igen közkedvelt program, melyet meg kell említeni a MyHause. Viszont ez már sokkal inkább a haladók részére ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?