Párátlanító gép otthonra!

A páramentesítők a helyiség nedvességtartalmát úgy szabályozzák, hogy eltávolítják a felesleges nedvességet a levegőből, ezáltal olyan életkörülményeket teremtenek, amelyek nem elfogadhatók a poratkáknak, a penésznek és más allergén szervezeteknek.

Párátlanító gép kedvezményes áron rendelhető a fisherklima.hu weboldalon, tehát megéri benézni hozzánk, ha önnek is szüksége lenne egy párátlanítóra, hiszen nálunk a legjobb árakkal és a leggyorsabb kiszállítással találkozhat. De hogyan működik a párátlanító? Mi az a mechanizmus, amely lehetővé teszi a páramentesítő számára, hogy nedvességet vegyen el a levegőből és folyékony vízként távolítsa el? Noha két olyan elsődleges módszer létezik, amely lehetővé teszi a páramentesítők számára, hogy eltávolítsák a nedvességet a levegőből, most a hűtőközeg-alapú párátlanítókra fogunk összpontosítani – ezek a legnépszerűbb párátlanítók. Tehát hogyan működik a párátlanító? A hűtőközeg-típusú párátlanító mechanikája valójában meglehetősen egyszerű. Észrevette már, hogy egy forró napon hogyan alakul ki nedvesség egy hideg pohár vízen? Ez a páralecsapódás, és ha ezt már tudja, sokkal könnyebb megérteni a páramentesítő működését.

Párátlanító
Párátlanító

A pohár jeges vízhez hasonlóan a tekercsek hidegebbek, mint a közvetlenül körülöttük levő levegő. Ahogy a levegő hűl, csökken a nedvességtartó képessége, és amikor a levegőben több nedvesség van, mint amennyit elbír, akkor ez az ismert kondenzátum képződik. A párátlanítók általában rendelkeznek csepegtetőedénnyel vagy kivehető kanállal, ahol a kondenzátum összegyűlik az egyszerű ártalmatlanítás érdekében – néhány párátlanító beépített szivattyúval is rendelkezik, amely gondtalan, folyamatos vízelvezetést biztosít. Ezután a lehűlt levegő áthalad a páramentesítő meleg motorján, amely kissé újra melegíti a levegőt, mielőtt visszavezetné a szobába. További információkat a fisherklima.hu weboldalon talál.

Vélemény, hozzászólás?