Őrült gazdagok őrült kedvtelései

Nem csak az egyszerű földi halandóknak, de a milliárdosoknak is vannak hobbijaik. Méghozzá minél gazdagabbak, annál őrültebb kedvteléssel múlatják az idejüket.

Nézzünk néhány példát: John D. Rockefeller unokája, a ma már 99 éves David régóta űzi hobbiját, bár az övé még egész emberi léptékű: 6 éves kora óta, azaz 93 éve gyűjti a rovarokat! Otthonában külön e célra kialakított szoba van, mely állandó hőmérsékleten, speciális tartási körülmények között rejtik az öt kontinensről származó több ezer faj tetemét. Ha nyaralni megy, még a mai napig viszi a felszerelését, hátha valami új, érdekes példányra akad.

Az Oracle szoftver cég vezetője, Larry Ellison a világ leggazdagabb emberei között az előkelő 5. helyet foglalja el. Ehhez mérten ő luxusingatlanokat és luxusjárgányokat gyűjt, ez utóbbiakat használja is, akár földön, akár vízen, akár levegőben.2010-ben Ellison megvette a világ 8. legnagyobb jachtját, ami 138 méter hosszú és a Rising Sun nevet viseli. Emellett több repülőgép is található Larry hangárában, ezek között 2 harci példány is áll. Így ő az egyetlen milliárdos, aki sugárhajtású harci repülőgépeket gyűjt, sőt még repked is velük. A lefegyverzett MÍG 29-esét az USA kormány túl veszélyesnek ítélte és nem engedte bevinni az országba.

A Virgin cégcsoport tulajdonosának, Sir Richard Bransonnak is erős gyűjtőszenvedélye van: vasúttársaságokat, cégcsoportokat, Forma 1-es csapatot, legújabban pedig űrturistákat gyűjt. A legérdekesebb kedvtelése azonban, hogy a Karib-tengeren a Brit Virgin-szigeteket gyűjti. Teljes egészében az övé már a Necker Island, és több kisebb szigeten vannak jelentős nagyságú telkei. Mivel azonban a strandoláshoz szükség van felszerelésre is, így rendelkezik saját tengeralattjáróval, és luxuskatamaránnal is.

Vélemény, hozzászólás?