Olvass többet a Történések magazin által!

Időről-időre újabb és újabb kutatások látnak napvilágot, melyek rávilágítanak, hogy mennyire keveset olvasunk. Rendszerint ezekből a vizsgálatokból azt is megtudhatjuk, hogy a magasabb iskolai végzettségűek jellemzően többször olvasnak, ugyanakkor ez az olvasási kedv az idő múlásával folyamatosan csökken.

Történések magazin, illetve más online platformok és könyvek olvasása rendkívül hasznos, ha szeretnénk átélni az olvasás örömét. Sajnos az oktatási intézmények nem igazán támogatják, hogy a gyerekekben kialakuljon az olvasás szeretete. Emellett az okoskütyük is vonzóbb alternatívát jelentenek a fiataloknak, mint a magazinok vagy a könyvek. Holott érdemes valamilyen olvasmányt a kezünk ügyébe venni, hiszen a rendszeres olvasásnak nagyon sok előnye van. Ilyen például a látókör és a tudás szélesítése. Minél többet tudunk meg a körülöttünk lévő világról, annál nyitottabbá válhatunk. A legjobb, ha az érdeklődésünknek megfelelő könyveket, magazinokat és cikkeket olvasunk. Nem csak gyermekek, hanem felnőttek számára is ajánlott az olvasás, mivel ezáltal növelhető a szókincs, így pedig választékosan tudjuk kifejezni magunkat.

A jó kommunikációs képesség és a gazdag szókincs nagyon sok szakmában elvárás. Ha egy számunkra szórakoztató tartalmat olvasunk, akkor az olvasás nem kínszenvedés, hanem nagyszerű program. Ha unatkozunk, mert például sokat utazunk vagy várakozni kényszerülünk, akkor jól jön, ha online olvasgatunk egy magazint vagy van nálunk egy jó könyv. Ha pedig egy olyan izgalmas darab akad a kezünkbe, ami felkelti az érdeklődésünk, akkor könnyen átélhetjük, hogy milyen érzés, amikor olyan izgalmas egy könyv, hogy alig bírjuk letenni. Ráadásul a koncentrációs készségünket is hatékonyan javíthatjuk általa.