Oculus Rift: minden ami szükséges a virtuális valóságba való elmerüléshez

Már néhány éve jelen van a piacon ám mégis, mintha gyerek cipőben járna, azonban a kreatív elméknek köszönhetően így is születtek emlékezetes alkotások ebben a kategóriában.

Ha nem szeretnéd külön-külön megkeresni, hogy mi szükséges a VR technológia használatához, akkor itt mindent megtalálsz egy helyen.

Azért, hogy az élmény tökéletes legyen, nem elég egy akármilyen, gagyi megvalósítás. A VR-nak nagyot kell ütnie ahhoz, hogy a játékos ne dobja le egyből a fejéről az eszközt azért, hogy inkább hagyományos módon játsszon. A VR megváltoztatta az eddig ismert játékmechanikát és természetesen egy sokkal egyedibb látványban lehet részünk, ami csak akkor fog izgalmas és érdekes maradni, hogyha megfelelő játékokat választunk hozzá. A Resident Evil 7 iskolapéldája lehetne annak, hogy milyen egy jó VR játék.

Oculus Rift

Oculus Rift

Rengeteg embernek szerzett álmatlan órákat az ijesztő atmoszférájával és lebilincselő történetével. A látvány Pazar és valóban úgy lehet érezni, mintha mi magunk is ott lennénk a rémisztő helyszíneken. A Konzolok Szervize pontos leírással szolgál arról, hogy milyen PC-re lesz szüksége annak, aki szeretne VR játékokat játszani. Egy erősebb gamer PC már elég lesz ahhoz, hogy az Oculus Riftet kifogástalanul lehessen használni. A csomagban a headset mellett megtalálható az Oculus Touch irányítószett is. Érdemes elgondolkodni a játékok ezen kategóriáján, mert garantáltan egy új élménnyel gazdagodhat az, aki kipróbálja. Több eddig megjelent PC játék is megkapta valamilyen Patch formájában az Oculus támogatást, ezért érdemes lehet keresgélni ezzel kapcsolatban is.

Csak az ruházzon be erre a különleges eszközre, aki elég hellyel rendelkezik az otthonában a használatához, mert könnyedén szétcsaphatjuk a szoba berendezését a folyamatos kalimpálásunkkal, mivel némely játékban bizony erre lesz szükség, hogyha végig szeretnénk játszani. Az egyre szebb grafikával rendelkező játékok láttán biztosan le fog esni az állunk. Aki pedig a horror címeket készül kipróbálni, az kösse fel a gatyáját, mert nem akármilyen idegrendszerre lesz szüksége hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*