Módszerek az önéletrajz bővítésére, hogy a munkáltatók felfigyeljenek rá

Egy olyan állást hirdetnek meg, amelyet nagyon szeretne? Ha megnézi a munkaköri leírást, rájöhet, hogy vannak olyan szükséges készségek, amelyekkel nem rendelkezik az önéletrajzában.

Itt az ideje, hogy feltegye magadnak a kérdést: „Van-e még valami, amit hozzáadhatok az önéletrajzomhoz, amitől piacképesebb leszek?” A képességek bővítésének nagyszerű módja, ha bizonyítványt szerez egy bizonyos készségből. Megkeresheti, hogy egy online programon vagy egy helyi intézményen keresztül szerezhet-e minősítést. Például, ha egy állás azt akarja, hogy jártas legyen a Google Analytics használatában, de nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban, a Google-nak van egy online programja, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy képesítést szerezzenek. Az önkéntesség lehetőséget ad arra, hogy növelje készségeit, miközben visszaad valamit a közösségnek. Lehetővé teszi továbbá egy új szerepkör felfedezését és a hálózat bővítését. Rengeteg oka van annak, hogy az önkéntesség miért lendítheti fel a karrierjét, és rengeteg olyan szervezet van, amely elbírna néhány segítő kezet. Ha van rá ideje, akkor egy részmunkaidős állás felvállalása mindenki számára előnyös lehet. Gyakorlatilag új készségeket sajátíthat el, és hazavihet némi plusz pénzt. Jó lehetőség lehet egy másik karrierterület felfedezésére is.

Hasonlóan a részmunkaidős munkához, a szabadúszó munka lehetőséget ad új készségek fejlesztésére, miközben némi extra pénzt kereshet saját idejében. Lehetővé teszi azt is, hogy visszajelzést kérjen, és egy másik munkamódszert is megismerhet. Ha van ideje és erőforrása, fektessen be magába online kurzusok vagy tanfolyamok elvégzésével egy helyi főiskolán. Több tudásra tesz szert, ami eladhatóbbá teszi a potenciális munkaadók számára. További készségek fejlesztéséhez és a munkáltatók számára való piacképességének növeléséhez kövessen a fenti tippek közül egyet vagy többet.

Vélemény, hozzászólás?