Mit ne viseljen egy temetésen?

Ha temetésen készül részt venni, felmerülhet a kérdés, hogy mit érdemes vagy mit nem érdemes viselni. Fontos, hogy az alkalomhoz illően öltözködjön. A temetésekkel kapcsolatban jó néhány tévhit kering, amelyek miatt nem kell aggódnia. A legfontosabb, hogy ne feledje, hogy soha ne hívja fel magára a figyelmet az öltözékkel. Az egész fókusznak arra kell irányulnia, amiért ott vagyunk.

Mivel a temetés komor alkalom, a legjobb, ha konzervatív színekbe és stílusokba öltözünk. Nem kell teljesen feketét viselni, de ez elfogadható. Valószínűleg kerülni szeretné a fényes virágos ruhát, a vad mintát vagy a neon nyakkendőt, hacsak az elhunyt családja nem kéri. Nem illik túl sok bőrt mutatni, ezért ne hordjon olyat, aminek mély a nyakkivágása vagy rövid a szegélye. Kerülje a miniszoknyát, mélyen dekoltált blúzokat vagy ruhákat, valamint a spandexet. Nem akarja felhívni magára a figyelmet. A nők szoknyát és blúzt, ruhát vagy nadrágkosztümöt viselhetnek, amelyek nem emelik ki a domborulatait, a dekoltázst vagy túl sok lábszárat. Legyen egyszerű a tartozékok terén. Előfordulhat, hogy a fűben vagy egyenetlen talajon sétál, ezért hagyja tűsarkúját a klubozáshoz, és viseljen értelmesebb lapos vagy alacsony sarkú cipőt.

Ne viseljen olyan hajlékony sapkát, amelyet egy tengerparti napra szántak. Ha sapkát visel, ügyeljen arra, hogy az ne hívja fel magára a figyelmet, és ne akadályozza meg valakinek a látókörét. Az ékszerek is visszafogottak legyenek ezért hagyja otthon a zajos karkötőket és a csillogó nyakláncokat. A férfiak ne hordjanak sportsapkát vagy bármi mást ami sportos.  Hagyja grafikai és nyomtatott pólóit a fiókban, és válasszon valami finomabbat és konzervatívabbat. Ne vegyen fel élénk nyakkendőt, hacsak nincs ok az ellenkezőjére, vagy a család meg nem kéri erre.

Vélemény, hozzászólás?