Minőségi szemerősítő vitaminok nagyszerű árakon!

A szem egészsége érdekében érdemes gondoskodni a kellő vitamin pótlásról. Manapság nagyon sok külső tényező jelent fenyegetést a szem egészségére. Éppen ezért fontos a védelem, illetve a szem belső táplálása.

Szemerősítő vitaminok szedése minden korosztálynak javasolt. A szem épségét és az éles látást sokan természetesnek veszik, holott manapság nagyon sok káros tényezőtől kell megvédeni a szemet. A huzat, a képernyő órákon át való bámulása, a száraz, meleg levegő és a dohányfüst árt a szemnek. Ezenkívül a stressz is kihatással van a szervezetre és a szemekre egyaránt. Nagyon fontos védekezni, változatosan táplálkozni, illetve a szemészeti kontrollvizsgálatokon is rendszeresen részt venni! A táplálkozás nagyon sok tekintetben megoldást jelent a szervezet számára. Ugyanakkor fontos, hogy változatos, tápanyagokban gazdag ételeket fogyasszon. A szemek optimális működéséhez elsősorban E-, C- és A-vitamin bevitelre van szükség. Ezenkívül a béta-karotin is nagyon fontos a szem egészsége érdekében. A béta-karotin hiánynak nagyon súlyos következményei lehetnek, mint például a kötőhártya kiszáradása vagy a szaruhártya károsodása. Igazán súlyos esetben farkasvakság vagy vakság is bekövetkezhet!

A sárgarépában található meg leginkább a béta-karotin és az A-vitamin. Szintén A-vitaminban gazdag élelmiszerek a paprika, a cékla, a paradicsom, a sárgabarack és a brokkoli. E-vitamint a növényi olajok, a spárga, a borsó, a szója és a leveles káposzta tartalmaz. A citrusfélék, petrezselyem, ribizli, paprika és brokkoli C-vitaminban gazdagok, így érdemes ezeket gyakran fogyasztani. Arra viszont érdemes ügyelni, hogy a béta-karotin fogyasztást ne vigye túlzásba, mivel negatív hatásai lehetnek! Bővebb információkat a gyogyline.hu webáruházban talál!

Vélemény, hozzászólás?