Milyen hatással lehet a 2022-es katari foci VB az eredményre?

A labdarúgó világbajnokság eredménye természetesen attól függ, hogy a csapatok mennyire felkészülten, összeszokottan játszanak, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy számos egyéb tényező is befolyásolhatja a labdarúgók játékát. A VB-ken többször is történtek már meglepetések, amelyek bebizonyították, hogy a papírforma nem minden esetben valósul meg.

Foci VB Katar 2022 több szempontból is izgalmasnak ígérkezik. Ez az első alkalom, hogy a labdarúgó világbajnokság arab országban kerül megrendezésre, ami több szempontból is különleges. Egyrészt mivel arab országról van szó, ezért a Katarba látogató szurkolóknak oda kell figyelniük a helyi előírásokra és szabályokra. A helyi kultúra ugyanis nagy mértékben eltér az európaitól és az amerikaitól. Nem csupán az öltözködésre kell ügyelni, hanem a viselkedés kapcsán is jó pár dologra oda kell figyelnie annak, aki nem szeretné megütni a bokáját. Emellett az is különlegesség, hogy a megszokott nyári időszak helyett a foci VB november 20 és december 18 között zajlik majd. Ennek oka, hogy Katar sivatagi éghajlatú, ezért érdemesebb az eseményt akkor megtartani, amikor nem tombol a hőség.

Márpedig ez akár jól is jöhet a csapatoknak, legalábbis David Backham, az angliai nemzeti válogatott egykori játékosa ezen a véleményen van. Ő ugyanis úgy véli, hogy a Premier League után a csapatnak így bőven lesz ideje kipihenni magát és nem fáradtan kell helyt állni a világbajnokságon. Ugyanakkor arról sem szabad elfeledkezni, hogy az angol csapat nem épp a katari klímához van szokva, márpedig ez hatással lehet a teljesítményükre és nem feltétlenül pozitív értelemben. Ha szeretnél rendszeresen tájékozódni a labdarúgó világbajnokság kapcsán, akkor látogass el a focivb-2022.hu weboldalra, ahol a legújabb híreket olvashatod!