Milyen az ideális gardróbszekrény?

Majdnem mindannyian szembesültünk már azzal a problémával, hogy a lakásunk kicsi, kevés a hely, nem tudunk hova pakolni, nem férünk el. Csak nagyon keveseknek adatik annyi pakolni való hely, amennyi valóban elégnek bizonyul. A többieknek jó ötlet lehet egy megfelelő, valóban mindent elrejtő és elnyelő gardróbszekrény.

De milyen az ideális gardrób? Először is meg kell találnunk a lakásban a megfelelő helyet az új bútordarab számára. Ahol van elég hely, nincs útban, és mégis kéznél van. Legalkalmasabb erre az előszoba, vagy a háló.

Miután sikerült megfelelő helyet választanunk, mérjük fel a családtagok igényeit, ruhatárát, hogy milyen típusú ruhadarabokat fogunk tárolni a gardróbban, mennyi helyre lesz szükség.

A legcélszerűbb egy jó asztalost hívni, és méretre szabatni az új bútordarabot, kihasználva ezzel minden lehetséges helyet, s saját igényeink szerint kialakíttatni a gardróbszekrényt. Szintén praktikus dolog, s egyben jól is mutat, ha a gardrób szekrényen egy jó nagy  tükör van elhelyezve.

A tökéletes gardrób tehát a fentiek értelmében jól megtervezett, átlátható, mindennek meg van a helye benne, könnyen hozzáférhető, valamint jól illeszkedik az adott helyiség stílusához. Van benne elég hely, elég mély, vannak benne polcok, akasztós részek, fiókok, minden lehetséges hely ki van használva. Ma már egyre több gardrób szekrény készül kihúzható polccal , hogy könnyebben elérhetőek legyenek a benne tárolt holmik. Ha nem elég tágas a helyünk, akkor célszerű lehet tolóajtós gardróbot csináltatni, ha az ajtó végig tükrös, optikailag tágítja a teret.     Jó helykihasználást biztosít a sarokgardrób, és a sarokelem minden esetben hatalmas befogadóképességgel rendelkezik.

Egy ilyen egyszeri befektetés hosszú időre megoldja a tárolási problémánkat.

Vélemény, hozzászólás?