Mikor lehetünk biztosak abban, hogy szerelemesek vagyunk?

A szerelem sokak szemében mást és mást jelent. A 6 éves Tomi így vélekedik erről: A szerelem olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. És ha jól átgondoljuk, akkor valójában ez tényleg szerelem!

A szerelmet úgy is definiálhatnánk, hogy egy erős testi és lelki vonzódást jelent, vágyakozást a szeretett személy iránt, amely ragaszkodásban és odaadásban nyilvánul meg, vagy hiányérzetet kelt, ha éppen nincs velünk. Minden ember vágyakozik az igaz szerelem megtalálása után. Sajnos ebben a modern világban a szerelem szó lassan elveszíti az értéket, mivel meggondolatlanul használjuk. Sokan a szeretlek szó kimondásával és annak jelentésével sem foglalkoznak, azzal pedig végképp nem, hogy milyen következményekkel járhat. Egy kapcsolat mindig kettő emberről kell, hogy szóljon. El kell, hogy felejtsük az egyirányú érdekeket és arra kell törekednünk, hogy mindkét félnek megfeleljenek a feltételek. Egy igaz szerelmen alapuló kapcsolat egyik legfontosabb alappillére az őszinteség.

Amennyiben szintén beszélünk minden gondunkról, problémánkról és megbízunk a másikban, akkor egy biztos kapcsolatot alakíthatunk ki. Egy jó párkapcsolat működését nem lehet könyvekből megtanulni. Ám nagyon fontos, hogy egymás önbizalmát segítésük, támogassuk. Mindig dicsérjük meg a másikat, ha ad rá okot. A bíráló, lenéző megjegyzések sokat ronthatnak a másik önbecsülésén és ez által ahhoz vezethet, hogy felborulhat a kapcsolatotok egyensúlya. Fontos, hogy tudjunk meg bocsájtani, a szerelem megőrzéséért sok áldozatot kell hozni mindkét félnek. A megbocsájtás nem könnyű, a párkapcsolatok nagy része ezért megy tönkre. De ismerjük el azt, hogy emberek vagyunk és hibázhatunk.

Vélemény, hozzászólás?