Mikor lehet szükség fülplasztikára?

A plasztikai sebészet a száj, az arc és a szemöldök korrekciója mellett a fülplasztikával is foglalkozik. Na, de mikor lehet szükség fülplasztikára?

A fülplasztika több esetben is szükséges lehet, mint például a beszakadt fülcimpa vagy az úgynevezett denevérfül esetében. Sőt, azok is bátran igénybe vehetik a fülplasztikát, akiknek esztétikai problémát szokott okozni a nagyobb fül. Sajnos, sokan nincsenek megelégedve a fülük méretével, illetve alakjával, ám ezen egy fülplasztika segíthet, hogy bátran felkontyolt hajat is viselhessenek a hölgyek.

A fülplasztikai műtét nem egy bonyolult eljárás, tehát semmiképpen sem kell tőle megijedni azoknak, akik ilyesmit fontolgatnak, hiszen csupán 1,5-2 órát vesz igénybe a műtét. Ezt követően néhány hétig fülpántot szükséges viselni, ami megéri, hiszen nem annyira zavaró, és a későbbi eredményért mindenképpen megéri meghozni ezt a kis áldozatot. A fülplasztika elvégzését követően természetesen varratszedésre is sor kerül, melyet a fülplasztikai műtétet követő hét-tíz nap után ideális elvégezni.

Sokan érvelnek a plasztikai műtétek ellen, ám egy apró esztétikai beavatkozás, mely után a páciens már jobban is érzi magát, egyértelműen hasznos is lehet. Ha az ember közérzete jobb lesz tőle, illetve magabiztosabbnak érzi magát, ha többé nem kell az átlagostól nagyobb méretű füleit takargatni a világ elől, még nyugodtan belefér. Nem szabad arról sem megfelejtkezni, hogy a fülünk mérete és kinézete az összképünkre is befolyással van, ahogyan a hajunk is. Gondoljunk bele, mennyire másként fest valaki hosszabb hajjal, és mennyire más az összhatás, ha rövidebb az illető haja. A füllel is hasonló a helyzet. Amennyiben Ön is szeretne fülplasztikát, illetve érdeklődne felőle, látogasson el a Körúti Orvosi Centrumba, illetve honlapunkra a www.korutiorvosicentrum.hu-ra.

Vélemény, hozzászólás?