Miért a legfontosabb étkezés a reggeli?

Ugye Ön is hallotta már azt a mondást, hogy reggelizz úgy, mint a királyok? Egy nagyon régi mondás, ám a mai napig helyénvalónak tartják a táplálkozás tanácsadók.

Így hát nem hiába mondják azt, hogy reggeli a nap legfontosabb étkezése. Hiszen a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozást esetén a reggeli nagyon számottevő. Mivel a reggeli nagyon befolyásolja a fizikai és szellemi tevékenységünket, illetve az energia szintünket is. Amely azzal magyarázható, hogy mire véget ér az éjszakai alvás a testünk elhasználja a szervezetünkben található elraktározott glükózt, így úgymond a reggeli adja a testünknek, illetve az agyunknak a szükséges üzemanyagot, ahhoz, hogy egész napra energikusak tudjunk maradni. Ez egy igen régóta kutatott kérdés, és mára már számos kutatás támasztja alá, hogyha elhagyjuk a reggelit, akkor az a napi energiaszint csökkenéséhez vezethet. Mivel abban az esetben a lényegesen kevesebb fehérje, szénhidrát, vitaminok, telített zsírsav, és ásványi anyag jut be a szervezetünkbe, mint abban akkor, ha reggelizzünk.

Azok számára, akik fogyókúráznak, szintén fontos a reggeli, sőt kihagyhatatlan. Nagyon nagy hibának számít kihagyni a reggelit, hiszen több tanulmány is alátámasztja azt, hogy ha kihagyjuk, akkor később túlsúly jelentkezhet és sokkal többet is nassolnak napközben. A reggeli beindítja az anyagcserét, amely nem csak reggelre, hanem egésznapra érvényes, tehát, aki szeretne megszabadulni pár felesleges kilótól, akkor annak kifejezetten ajánlott a tápláló reggeli fogyasztása. Ám viszont, arra is oda kell figyelnünk, hogy mit reggelizünk, ugyanis az sem mindegy. Ugyanis a reggeli döntő fontosságú lehet abban, hogy hogyan indítjuk a napod, illetve ez mellett még a nap további táplálkozását is befolyásolja.

Vélemény, hozzászólás?