Mi a teendő, ha a Twitch-fiókját feltörték?

A Twitch szórakoztató oldal, de semmi sem szórakoztató benne, ha a hackerek kizárják Önt a fiókjából. A számítógépes bűnözők továbbra is tevékenykednek az interneten. A Twitch profilok, amelyek gyakran érzékeny fizetési adatokat tartalmaznak, napjainkban a digitális tolvajok fő célpontjai.

A számítógépes bűnözők mindig új lehetőségeket keresnek a jelszavak feltörésére és ellopására. Van egy általános támadási mód van, amellyel tisztában kell lennie, ez pedig a nyitott kapcsolat. Amikor csatlakozik egy Wi-Fi hotspothoz, az alapbiztonság attól függ, hogy mennyire biztonságos az adott router. Ha a hackerek hozzáféréssel rendelkeznek a hotspothoz, láthatják tevékenységét és figyelhetik, miként adja meg jelszavait. Először is: ha továbbra is hozzáfér a fiókjához, meg kell változtatnia a jelszót. Miután bejelentkezett, lépjen a Beállítások oldalra, és keresse meg a Jelszó módosítása lehetőséget a Biztonság és adatvédelem lapon. A rendszer kéri, hogy adja meg a jelenlegi jelszavát, és hozzon létre egy újat. Ez automatikusan mindenkit, aki másutt bejelentkezett, kényszerít arra, hogy az új hitelesítő adatokat ismét beírja, amit nem szabad megtenni.

Ha a hacker a jelszavának és a felhasználónevének megváltoztatásával alaphelyzetbe állította a fiókja adatait, akkor továbbra is visszanyerheti a hozzáférést. A bejelentkezési oldalon kattintson a Hiba a bejelentkezéssel elemre és kövesse az utasításokat. Mindaddig, amíg továbbra is hozzáfér az e-mail címéhez, visszaszerezheti Twitch-fiókját. A hozzáférés visszaszerzése után el kell távolítania a fiókhoz jelenleg kapcsolódó összes harmadik féltől származó alkalmazást. Ezek néha lehetnek a hackelés útvonalai, ezért távolítsa el őket az Egyéb kapcsolatok és a kapcsolatbeállítások menüben. Később újra hozzáadhatja azokat, amelyekben megbízik, de most tegye meg ezt az extra óvintézkedést.

Vélemény, hozzászólás?