Mezítláb a parkban

R betűs hónapokban nem szabad a földre ülni. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy májustól augusztus végéig szabad a piknik. Éljünk a lehetőségekkel!

A piknik olyan, mint egy mini nyaralás. Ha nem jön össze semmi kiruccanás a nyárra, akkor a piknik amolyan nyaraláspótlék is. Kevés pénzből kihozható, sok dologra nincs szükségünk hozzá, első randik helyszínéül pedig telitalálat. Pozitívuma, hogy kiszakítja az embert a mindennapos mókuskerékből és közelebb kerülünk általa a természethez, hiszen parkokban és a réteken való étkezés közben csak egy pokróc választ el bennünket a földtől. A piknik szó a piquer: csipegetni, nique: csekélység szavakból ered.

A 17-18. században leginkább a francia és az angol arisztokrácia sajátja volt az eredetileg tánccal összekötött társas lakoma a szabadban. A piknikezésre használt plédek, pokrócok általában kockásak vagy pöttyösek, esetleg patchwork mintájúak. Az ételek esetén a lényeg, hogy a legtöbb saját készítésű legyen, fokozva ezzel a bensőséges hangulatot, a családiasság érzését. A piknikezésre használt kosarak vesszőből fonottak, de ma már egyre gyakoribb a textilkosár is.

A legjobb egy ilyen eseményre biciklivel érkezni. Ha megérkeztünk vegyük le cipőnket, terítsük le a plédet, és kezdjünk el kipakolni a kosárból. Piknikezni lehet kertben, vagy saját telken, de egy születésnapi zsúr is tökéletes alkalom erre az eseményre. Élvezzük ki a jó időt!

Vélemény, hozzászólás?