Melyek Európa legszebb nyaralóhelyei?

Ha egy pihentető nyaralásra vágyik gasztronómiai élvezetekkel, tengerparti pihenéssel és látnivalók megtekintésével, akkor érdemes tovább olvasni, ugyanis az alábbiakban adunk néhány igazán hasznos tippet! Európában bőven akadnak csodás nyaralóhelyek, ahová mindenképp érdemes legalább egyszer az életben ellátogatni!

Legjobb nyaralóhelyek Európában szerencsére bőven akadnak. A legtöbb turista déli irányba indul nyáron, ami nem csoda, hiszen számos kiváló desztináció található délen. A legnépszerűbb kétségkívül Horvátország, mely hangulatos tengerparti városai, szépséges tengerpartjai és közelsége miatt igazán népszerű a magyarok körében. A kontinens részen is nagyon szép látnivalók és városok találhatók, ugyanakkor a szigetekre is érdemes ellátogatni. A másik, szintén nagy népszerűségnek örvendő ország Olaszország, mely olyan látnivalóiról híres városokkal rendelkezik, mint Fizenze, Milánó, Nápoly, Bologna és Róma. Ráadásul Rómában nem csak az ókori romokat érdemes megtekinteni, hanem a katolikus egyház központjába, Vatikánba is érdemes ellátogatni.

Szintén nagy népszerűségnek örvend Görögország, mely bővelkedik az ókori látnivalókban és a csodás tengerpartokban. Görögországot egyszerűen nem lehet megunni, ugyanis számos csodás szigettel rendelkezik, amelyek egy kicsit eltérnek egymástól. Az ország legnagyobb szigete Kréta, mely egyben a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete. A legenda szerint ezen a szigeten született a görög mitológia legfontosabb istene, Zeusz. Kréta az egyik legnépszerűbb turista célpont, mai nem csoda, hiszen a sziget olyan akár egy mini univerzum, tele csodás látnivalókkal és szépségekkel. Ha utazásához szeretne biztosítást kötni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!