Melyek az ideális babacipők?

Amikor eljön az a pillanat, hogy a kiscsöppségünk önálló felfedező útra indul a világba és megteszi az első bizonytalan kis lépéseket, akkor bizony a mi feladatunk gondoskodni a számára megfelelő cipőcskéről.

A nő egyik kedvenc tevékenysége közé tartozik a cipővásárlás, ám a babcipővásárlás egy sokkal komolyabb feladat, mint egy átlagos shopping day. Ugyanis amikor a gyermekünk lábbelijéről van szó, már sokkal felelősségteljesebb döntést kell meghoznunk, mint egy divat cipő megvételekor. Hiszen, ilyenkor egy csomó kérdés felmerülhet bennünk, melyekkel kapcsolatban sokszor bizonytalanok vagyunk, mint pl. hogy mikor vegyük meg az első cipőt, mekkora az ideális méret, a nagyobb testvér cipője jó-e és még hosszasan sorolhatnánk. Amit mindenképp fontos tudnunk, hogy a babák talpát vastag zsírréteg fedi és még nincsenek kialakulva a lábboltozataik. Ugyanis ezek a lábakon található kis boltozatok, majd a járást követően alakul ki, a lábizmok működést követően.

Mivel a lábunkat egy egész életen át használjuk, ezért fontos nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megfelelő babacipő kiválasztására, hiszen ez a későbbiekben nagyban befolyásolhatja a fejlődésüket. Melyet érdemes komolyan vennünk, hiszen egy egészséges babaláb egyenlő a problémamentes felnőtt lábbal. Az első kiscipő vásárlásával mindenképp érdemes megvárni a járás kezdetét. Addig, amíg a baba csak felkapaszkodik, föláll nincs szüksége gumitalpú cipő használatra. Az egyik legfontosabb szempont a babacipő kiválasztásánál, hogy a cipő talpa kellően hajlékony legyen, a cipő orra pedig megfelelően széles. Az a legjobb, ha egy nagy félkört ír le a cipő eleje. Továbbá még az is fontos, hogy a sarokrész mindig legyen stabil, a cipő anyag a pedig jól szellőző.

Vélemény, hozzászólás?