Kültéri dekorációs íratlan szabályok

A házon belüli szobák meglehetősen egyszerűek: az étkezőt étkezésre, a hálószobát alvásra, a fürdőszobát fürdésre használjuk és így tovább. A kültéri terek kialakításának módja teljesen személyes döntés, de néhány alapvető szabályt be kell tartani.

Fókuszpont: A fókuszpont létrehozása elengedhetetlen része a kültéri helyiségek intelligens tervezésének. A fókuszpontok segítik a tekintetet a szoba kedvező részére irányítani, és távolabb egy kevésbé kedvező területtől. Érdekes pontként is működhetnek. Függőleges tér: Ha kültéri szobájában van egy-két fal, vagy akár egyetlen fal, használja ki a teret urnák vagy vázák segítségével magas díszfüvekkel vagy teraszfákkal, kúszó szőlővel vagy kiszáradt cserjékkel. Gondoljon függő kültéri lámpák, csillárok, szélharangok, talapzatok és emelt virágtartók használatára is. Stílus vagy dizájn: Ha fogalma sincs, hogyan díszítsen, vegye figyelembe háza építészeti stílusát, arányait és a felhasznált külső anyagokat. Nézze meg a házat is, hogy megtalálja a mintákat és a részleteket, amelyeket megismételhet kültéri területén vagy udvarán.

Néhány lelkes lakberendező annyira elragadtatja magát, hogy elfelejti, hogy kültéri teret rendez be. Talán látta már valakinek a teraszát, amely úgy néz ki, mintha a nappali kanapéját, nyugágyát, dohányzóasztalát és még a nappali mű növényeit is kipakolta volna. Ne is gondoljon erre. Mindig jó, ha zökkenőmentes átmenetet keres a belső és a külső között, de ugyanazon bútorok (vagy valami nagyon hasonló) használata túl messzire viszi a dekorációt. Örül, hogy végre van egy kijelölt kültéri tere vagy udvara? A kültéri falon belül felhalmozta kedvenc teraszbútorait, a férje szeretett heverőjét az egykori háza nappalijából, és a gyerekek műanyag étkezőgarnitúráját is kipakolta? Inkább figyeljen oda arra, hogy a tér egyszerű legyen, mégis passzoljon a lakás hangulatával.