Különleges fesztiválok a világból

Rengeteg különleges fesztivált tartanak meg világszerte, érdemes tudni róluk, hiszen fantasztikus élményt nyújthatnak egy kisebb nyaralás alkalmával. A világ számos táján rendeznek fesztiválokat és néhány közülük különlegesebb többinél.

Az egyik ilyen például a thaiföldi Yi Peng Lámpafesztivál, Thaiföldön, ahol szerzetesek sok száz lámpát aggatnak fel, és a lámpák fénye gyönyörűen megvilágítja a teret. Gyönyörű és látványos ünnep. Szép, ahogy a lámpák ragyognak a sötétben. A következő a Holi, Indiában, ez a színek fesztiválja. Szép, ahogy színekben pompáznak a résztvevők. Szinte úsznak a résztvevők a festék áradatban! Gyönyörű a Téli fényfesztivál is Japánban. Ahogy az a sok fény világít az alagútban. Színes, pompás kiállítás. A következő különleges fesztivál az Ágitagueda Művészeti Fesztivál Portugáliában. Itt rengeteg esernyőt illesztenek ki egy utca fölé, dekorként. A sok esernyő beteríti a látóteret és különleges varázst nyújt az ide látogatóknak. A mohácsi busójárás magyar vonatkozású különleges fesztivál, ahol a szereplők különleges maszkban masíroznak az utcákon. Nem annyira ismert a Sapporo Hó-fesztivál, de megemlítést érdemel a kicsit más fesztiválok között. A Hó-fesztiválon legutóbb egy Star Wars filmjelenet szerepelt. A méretek óriásiak, gyönyörű a kifaragott hó szobor.

Mexikói a Dia De Los Muertos fesztivál, ahol beöltöznek a mexikóiak, és halál-maszkot öltenek. Ez a fesztivál vonzza a turistákat. Az egyik legszebb a ballonoknak rendezett fesztivál. Ilyenkor rengeteg ballon emelkedik a levegőbe, és nagyon szép látványt nyújt. Lenyűgöző a sok ballon felengedve. Ezt a fesztivált az USA-ban tartják, Albequerque-ben. Japánban a Fuji fesztivál, amely sok látogatót vonz. Itt japán fiatalok gyűlnek össze és fesztiváloznak. Igazán remek, a japánoktól megszokott módon. Sok szép fesztivál van a világon, érdemes ezeket meglátogatni.

Vélemény, hozzászólás?