Iparágak, amelyek 2021-ben szenvedhetnek

A COVID-19 járvány számos iparágat negatívan érintett, és további elbocsátásokat eredményezett. Ezen iparágak közül sokan 2021-ben is folytathatják a küzdelmet, és az ezen iparágakba betörni kívánó munkavállalóknak nehéz döntéseket kell hozniuk.

Utazás, turizmus és vendéglátás – A COVID-19 nagyjából leállította az utazást 2020 nagy részében, és még akkor is, ha a nyár folyamán enyhítették a korlátozásokat, az utazások mennyisége továbbra is jelentősen csökkent. Ez több szállodalánc és légitársaság tönkremenetelét eredményezte. Még akkor is, ha a COVID-19 járvány megnyugszik, ezek az iparágak még mindig meredek, felfelé irányuló csatával néznek szembe. Éttermek – Bár a gyorsétterem és a házhozszállítás továbbra is virágzik, a hagyományos éttermek kezdenek tönkre menni. A kicsi, független éttermek kénytelen voltak elbocsátani személyzetük egy részét, vagy végleg bezárni az ajtókat. A válságot túlélt éttermek közül sokan létszámcsökkentéssel tették meg, és mivel a gazdasági bizonytalanság 2021-ig folytatódik, lehetséges, hogy több étterem bezár.

Kiskereskedelem – Sok kiskereskedelmi létesítménynek jelentős mennyiségű üzletet kellett bezárnia 2020-ban, köztük olyan régóta működő vállalatokat, mint a Macy’s, J. C. Penney, Gap, Bed Bath és Pier 1 Import. Az online vásárlás a COVID-19 előtt nőtt, és úgy tűnik, hogy a járvány csak felgyorsította ezt a növekedést. Más iparágak, amelyekre a COVID-19 hatással volt, és amelyek lassan helyreállhatnak, magukban foglalják a mozikat, a közlekedést és az autóipart. Bár ezek az iparágak lassan talpra állnak, ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek elérhető munkahelyek. Kevesebb állás lesz elérhető, és őket bonyolultabb megtalálni. Amikor a dolgok jól mennek, és a vállalatoknak sok pozíciót kell betölteniük, akkor több online platformon tesznek közzé pozíciókat, például a Glassdoor-on és az Indeed-en.

Vélemény, hozzászólás?